Güneş paneliyle ürettiği elektrikle arazisini sulayacak

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, çiftçi Davut Çıtırık, bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerine karşı 450 dönümlük arazisine kurduğu güneş panelleri ile elektrik enerjini elde edip tarlasını sulamaya başladı.

Güneş paneliyle ürettiği elektrikle arazisini sulayacak
27 Nisan 2015 Pazartesi 20:17 tarihinde eklendi.
Akçakale'nin Gündaş Mahallesi'nde oturan 48 yaşındaki çiftçi Davut Çıtırık, arazisine kurduğu güneş panelleri ile çalıştırdığı pompalarla 450 dönümlük tarlasını sulamaya başladı. Buğday ekili tarlasına güneş enerjisiyle çalışan 252 panel yerleştirerek, elektrik elde eden çiftçi Çıtırık'ın sistemi için tören düzenlendi. Köyde düzenlenen törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile çok sayıda çiftçi katıldı. Tarım arazisine kurduğu sistem sayesinde örnek gösterilen çiftçiyi tebrik eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, önümüzdeki yıllarda bu tür tesislerden onlarca açabileceklerini belirtti. Tesisin iki yılda maliyetini karşılayan bir yatırım olduğunu dile getiren Vali Küçük, verilecek desteklerle bu sürenin bir yılın altına oa düşebileceğini kaydetti.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, güneş enerjisiyle elde edilen elektrikle tarlaya da ilk su verildi. 
 
Bölgede elektriklerin sık sık kesildiğini ve bu nedenle tarlalarındaki ürünlerin kuruduğunu ifade eden tarla sahibi Davut Çıtırık, "Sürekli elektriklerimiz kesildiği için böyle bir sistemi tarlamızda kurmayı planladık ve firma yetkilileriyle görüşme yaptık. Sonunda tarlamıza bu santrali kurduk. Güneş olduğu sürece enerjimizi buradan elde edeceğiz. Artık elektrik kesintisi nedeniyle ürünlerimiz tarlada kurumayacak" diye konuştu.