Güneş'te dev patlama !

NASA tarafından bildirilen haberde, 15 Şubat 2011 tarihinde son 5 yılın en büyük patlaması meydana geldi

Güneşte dev patlama !
16 Şubat 2011 Çarşamba 17:12 tarihinde eklendi, 3.190 kez okundu.

 

NASA tarafından bildirilen haberde, 15 Şubat 2011 tarihinde 01:56 UT’de, son beş yılın en ve içinde bulunduğumuz Güneş Döngüsü 24'ün büyük güneş patlamasının oluştuğu, X2.2 düzeyindeki bu patlamanın dünyayı hedef aldığı söyleniyor. Son iki gündür güneş lekesi sayısında da önemli bir yükseliş söz konusu. 15 Şubat itibariyle leke sayısı 100’e ulaştı. Güneş lekeleri, güneşin yüzeyinde güçlü manyetik alanlar nedeniyle oluşan lekelerdir. Lekelerin artması radyo dalgalarına, manyetik fırtınalara ve kutup ışıklarına neden olmaktadır. Güneş lekelerinin maksimum düzeye çıktığı zamanlarda dünyanın volkanik ve sismik etkinliğinde artışlar kaydedildiği istatistiksel olarak kanıtlanmıştır.
 
Önceki yazılarımda da sıklıkla değindiğim gibi, gezegenlerin birbirleriyle bazı geometrik dizilimleri güneş manyetik alanı ve yer manyetik alanı üzerinde etkili oluyor ve bazı dünyevi çalkantılar ortaya çıkarıyor. Bu haftaki yazımda Güneşmerkezli astrolojik bakışla Güneş-Dünya-Mars dizilimine Neptün’ün de dahil olacağı bir etkin olacağı kritik bir haftaya girdiğimizi yazmış, Jüpiter-Satürn karşıtlığının iyice etkinleştiğini belirtmiştim. Bu ikilinin gergin açılarında dünya olaylarında ve afetlerde artış, siyasi ve ekonomik çalkantılar görülüyor.Güneşmerkezli astrolojik bakışla Uranüs-Merkür-Venüs dizilimi ve Mars-Merkür-Güneş-Dünya dizilimlerinin ortak noktasında Merkür’ün bulunması, içinde bulunduğumuz günlerde iletişim ve haberleşme sorunlarına, elektrik sistemleri ve elektronik aletlerle ilgili sorunlara, sert esecek rüzgarlara ve hatta etkin fırtınalara işaret ediyor olabilir. 
 
Yermerkezli astrolojik bakışla da gergin gezegen dizilimleri içeren 18 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşecek dolunay civarındaki günlerde, hatta bir iki gün öncesinden itibaren (16-17 Şubat), Yer manyetik alanında ekstra hareketlilik görülebilir, buna paralel etkin doğal afetler yaşanabilir, hava şartlarında ekstra koşullar, etkin fırtınalar oluşabilir, iletişim (internet, radyo yayınları vs) ve elektrik sistemleri olumsuz etkilenebilir, insanlarda zihinsel ve duygusal huzursuzluklar artabilir, insan ilişkilerinde türbülans ve gerginlikler oluşabilir, dikkat!