Güney Afrika’yı, Mandela filmi heyecanı sardı

Nelson Mandela’nın hayatını anlatan 'Mandela: Özgürlüğe Uzun Yürüyüş' filminin fragmanı, Johannesburg’ta basına gösterildi

Güney Afrikayı, Mandela filmi heyecanı sardı
18 Eylül 2013 Çarşamba 15:44 tarihinde eklendi.

Nelson Mandela Vakfı’nda verilen davette, oyuncular ve Mandela’nın 26 yıllık hapis arkadaşı Ahmed Kathrada hazır bulundu.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Mandela Vakfı CEO’su Sello Hatang, "Vakfımız sinemadan gurur duyuyor. Güney Afrikalılar yakında efsane liderin hayatını izleyecekler ve Mandela’yı daha iyi anlayacaklar." dedi.

Filmin yönetmeni Anant Singh, "Film 35 milyon dolar bütçesi ile Güney Afrika’nın en yüksek bütçesine sahip. Hollwood’ta yapılsa rakam 150 milyon dolar olurdu. Nelson Mandela bana bu görevi verdiği için kendimi çok şanslı hissediyorum ama bir o kadar da büyük bir sorumluluk aldığımın farkındaydım." şeklinde duygularını dile getirdi. Bir çok yazar ve direktörle 75 senaryo taslağı üzerinde çalıştıklarını söyleyen Singh, filmde 420 araç kullandıklarını söyledi.

Mandela’nın "muazzam bir kapasiteye sahip" sözleri ile övdüğü Singh’in, 152 dakikalık Mandela filmini tamamlaması 16 yıl sürdü.

Mandela’nın otobiyografisi 'Mandela: Özgürlüğe Uzun Yürüyüş' kitabı esas alınarak çevrilen sinemada, siyah bir avukat olan Mandela’yı İngiliz oyuncu Idris Elba oynarken, Tony Kgoroge, Walter Sisulu’yu, komedyen Riaad Moosa ise Ahmet Kathrada’yı temsil ediyor.

Mandela filmi, efsane liderin, gençlik yıllarından hapishane günlerine ve Demokratik Güney Afrika’nın ilk siyah lideri seçilmesine kadar uzun ve mücadele dolu hayatını ekranlara taşıyor. Ay başında Toronto Film Festivali’nde gösterilen Mandela filmi, 28 Kasım’da sinemalarda izleyici ile buluşacak.

Güney Afrikalılar, Mandela filmi için nefesleri tutarken, 3 ay kaldığı hastaneden alınan efsane liderin tedavisi evinde devam ediyor.


CİHAN