Güney Kore'de umutlar tükendi

Güney Kore'de feribot faciasındaki bilanço ağırlaşıyor, kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye çıktı. Dalgıçlar, feribotta yüzen 3 cansız beden gördüklerini ancak ulaşamadıklarını söylüyor. 270 kişiye ise hala ulaşılamadı, ancak umutlar kesilmiş durumda.

Güney Korede umutlar tükendi
19 Nisan 2014 Cumartesi 19:34 tarihinde eklendi.
Güney Kore'de batan feribotta mahsur kalan yüzlerce kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Deniz altındaki güçlü akıntı ve çamurlu su, dalgıçların işini güçleştiriyor.
 
Dalgıçların denizaltında karşılaştığı zorlu koşulları gösteren video kayıp yakınlarına izletildi. Görüntüyü izleyen kişiler arasında fenalaşanlar oldu.
 
Dalgıçlar, feribotun bir kabininde yüzen 3 cansız beden gördüklerini ancak camı kırıp cesetlere ulaşamadıklarını açıkladı.
 
Feribotta bulunan yolculardan ümit kesilmiş durumda. Yetkililer cesetlerin teşhis edilebilmesi için ailelerden DNA örnekleri almaya başladı.
 
KAYIP YAKINLARI İSYANDA 
 
Feribot kaptanının, gemiyi ilk terkedenlerden olduğunu gösteren bir video da ailelerin acısını artırdı.
 
Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan kaptan, Güney Kore halkından özür diledi, kaza sırasında dümen başında olmadığını da doğruladı. Geminin sert bir manevra yaptıktan sonra yan yatarak alabora olmuş olabileceği iddialar arasında
 
Çoğu öğrenci 470'ten fazla yolcu taşıyan feribot, Çarşamba günü, Jeju adası açıklarında batmıştı.

NTV