Güneydoğu alev alev

Güneydoğu'da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor. Tunceli’nin Kocakoç ile Ambar Köyleri ile Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Bagok Dağı’nda çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor.

Güneydoğu alev alev
05 Ağustos 2015 Çarşamba 14:38 tarihinde eklendi.
Güneydoğu'da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor. Tunceli’nin Kocakoç ile Ambar Köyleri ile Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Bagok Dağı’nda çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor. Öte yandan Suriye sınırında çıkan orman yangını Hatay'a sıçradı. Yangınlar kontrol altına alındı. Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez kaldırıldığı hastanede şehit düştü.
 
IUludere'de sınırın Irak tarafında henüz belirlenemeyen nedenle başlayan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle 48. Hudut Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu bölgeye doğru yayılmaya başladı. Tugay Komutanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bu arada çalışmalar sırasında rahatsızlanan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, helikopterle Şırnak Asker Hastanesine kaldırıldı.
 
AİLE ACI HABER VERİLDİ
 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'in Osmaniye'de yaşayan ailesine acı haber verildi.
 
ŞIRNAK'TA DA YANGIN
 
 
 
ŞIRNAK'ta Cudi, Küpeli, Çırav, Besta ile Kilise Dağı'nda çıkan yangınlar yer yer devam ediyor.
 
PKK'lıların son 10 günde çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda 5 askerin şehit olduğu Şırnak merkez ve kırsal alandaki yangınlara köylüler güvenlik nedeniyle müdahale edemiyor. Yangınlar, Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Kilise Dağı, Hisar ve Çağlayan bölgesinde yoğunlaşırken, yangınların bu bölgelerde bulunan yerleşim alanlarına sıçramasından endişe ediliyor.

DHA