Güneydoğu karıştı

PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasının sürdüğü Diyarbakır Adliyesi önünde olaylar çıktı

Güneydoğu karıştı
13 Ocak 2011 Perşembe 15:12 tarihinde eklendi, 1.900 kez okundu.

 

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili duruşmanın yapıldığı Diyarbakır Adliyesi önünde, taşlı, molotofkokteylli saldırıda bulunan bir grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Polis, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı taşlı saldırıdan kalkan ile korudu
    
Demokratik Toplum Kongresince (DTK) İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından, mitinge katılan bir grup KCK ile ilgili duruşmanın yapıldığı Diyarbakır Adliyesine yürüdü. Burada, gruptan bazı kişiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önündeki güvenlik güçlerine taş, moloktofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerden biri, gruba müdahale eden TOMA'nın (Toplumsal Müdahale Aracı) üzerine çıkarak araca zarar vermeye çalıştı. Göstericilerin attığı bir moloktofkokteyli panzere isabet ederken, çıkan yangın su sıkılarak söndürüldü.
    
Polis, göstericilerden bazılarını gözaltına aldı.
    
Bu arada göstericilerin saldırılarını sonlandırması için olay yerine gelen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da taşlı saldırıya uğradı. Polis, Sakık'ı kalkanla taşlardan korudu. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ile İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel olayların yatışması için polis ve göstericilerle görüştü.
    
Gruptakiler, polisin müdahalesi sonucu dağıtıldı. Ancak ara sokaklara kaçan bazı kişiler yer yer toplanarak, polise taş atıyor.
    
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi binasının yanı sıra civardaki bazı iş yerleri de yaşanan olaylar sırasında zarar gördü.

    

HAKKARİ VE YÜKSEKOVA DA KARIŞTI

Hakkari ile Yüksekova ilçesinde, BDP tarafından düzenlenen basın açıklamalarının ardından taş ve molotofkokteyli atan gruplara polis müdahale etti.

Hakkari'de BDP il binasının önünde toplanan grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Bulvar Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından dağılan gruptan bazı kişiler, Dağgöl Mahallesi'nde yeniden bir araya geldi. Burada güvenlik önlemi alan polise taş ve molotofkokteyli atan gruba polis ekipleri biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.
    
Yüksekova ilçesinde de bir grup, yola barikat kurup ateş yaktı. Polise taş ve molotofkokteyli atan grup, biber gazı ve basınçlı suyla dağıtıldı. Olayların ardından esnaf kepenk kapattı.