Günter Grass tepkilere cevap verdi

İsrail'i yazdığı şiir ile eleştiren Alman yazar Grass, tepkiler karşısında kendisini savundu.

Günter Grass tepkilere cevap verdi
06 Nisan 2012 Cuma 21:29 tarihinde eklendi, 1.144 kez okundu.

 

İsrail'i ''Söylenmesi gereken'' adlı şiirle eleştiren Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Günter Grass, tepkiler karşısında kendisini savundu.
 
Grass, Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu NDR'ye yaptığı açıklamada, şiirdeki hiçbir şeyi geri almayacağını belirterek, genel tutumun şiirin içeriğini tartışmadan, kendisine yönelik bir kampanyanın yapılması ve itibarının zarar gördüğünün iddia edilmesi olduğunu belirtti.
 
Alman Haber Ajansı'na (DPA) da açıklama yapan Grass, söz konusu şiiriyle hem İsrail hem de İran'ın nükleer tesislerini uluslararası denetimlere açmaları yönünde çağrıda bulunmak istediğini ifade etti.
 
İsrail'in konvansiyonel silahlarla İran'ın nükleer tesislerine saldırması durumunda üçüncü dünya savaşının çıkabileceği yönünde uyarıda bulunan Grass, şiirinde somut olarak İsrail hükümetinden değil de İsrail'den söz etmesini bir hata olarak nitelendirdi.
 
Şiirinde İsrail'in dünya barışını tehdit ettiğini belirten Grass, Almanya'nın İsrail'e sattığı bir denizaltının sevkıyatının da durdurulması gerektiğini ifade etmişti. Şiir, bazı Alman siyasetçiler ve Yahudi örgütleri tarafından tepki almıştı.