Günün düşündüren karesi!

Patlayan su borusunun açtığı çukura otomobil ile görme engelli düştü

Günün düşündüren karesi!
25 Temmuz 2014 Cuma 18:56 tarihinde eklendi.
ANTALYA'da patlayan su borusu asfalt zeminde göçüğe neden oldu. O sırada yoldan geçen otomobil ile bir engelli vatandaş, 2 metre genişliğindeki su dolu çukura düştü.
 
Muratpaşa İlçesi Şarampol Caddesi üzerindeki ana su borusunun saat 14.30 sıralarında patlamasıyla asfalt zeminde göçük oluştu. O sırada olay yerinden geçen bir otomobil, yaklaşık 2 metre genişliğinde ve 1.5 metre derinliğindeki çukura düştü. Otomobilin arka kısmı çukurun içine gömüldü. Borudan etrafa yayılan su, bölgeyi göle çevirdi.
 
Su borusunun basınçtan dolayı patladığı tespit edilirken, vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) bağlı ekipler sevk edildi. Trafiği durduran polis ekipleri çekici yardımıyla otomobili çukurdan çıkarttı. 
 
GÖRME ENGELLİ ÇUKURA DÜŞTÜ
 
Bu sırada olay yerinden geçen görme engelli Recep Taş, içi su dolu çukura düştü. Tamamen suya gömülen Recep Taş, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Taş daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Otomobil de çukurdar çıkarıldı.
 
ASAT görevlileri, borudan akan suyu kestikten sonra tamir için çalışmalara başladı. Olayın meydana geldiği yerin raylı sistem hattına yakın bir bölgede olması, seferlerde kısa süreli aksamaya yol açtı.