Gurbetçi aile şok oldu

Edirne'de TEM otoyolunda gurbetçi ailenin içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken alev alıp yandı. Otomobil, kullanılamaz hale gelirken sürücü Temel Halcı, "Canımıza geleceğine malımıza gelsin" dedi.

Gurbetçi aile şok oldu
15 Ağustos 2013 Perşembe 09:09 tarihinde eklendi, 1.364 kez okundu.
Yangın, saat 19.00 sıralarında TEM otoyolu Kıyık mevkiinde meydana geldi. Yaz tatilleri için Trabzon'a gelen ve çalıştıkları Hollanda'ya dönmek için Kapıkule Gümrük Kapısı'na giden Temel Halcı'nın kullandığı 69 GT PG Hollanda plakalı otomobilin seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükseldi.

Otomobil daha sonra alev alıp yanmaya başladı. Bunun üzerine otomobili durduran sürücü Temel Halcı, eşi Güllü Halcı ile birlikte hemen dışarıya çıktı. Sürücü ve eşi otomobilden çıktıktan sonra alevler otomobili tamamen sardı. Otomobilden sıçrayan kıvılcımlar yolun kenarındaki otluk alana da sıçradı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri, otomobil ve 3 dönümlük otluk alandaki yangınına müdahale etti. Halcı çiftinin bütün eşyaları otomobille birlikte yanarken, çift birbirlerine sarılarak kendilerini teselli etmeye çalıştı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, otomobil kullanılamaz hale geldi.
 
Yaklaşık 1 kilometre önce otomobilin arıza sinyali verdiğini ve seyir halindeyken birden yanmaya başladığını belirten sürücü Temel Halcı, "Otomobili durdurdum ve hemen dışarı çıktık. Ardından da tamamen yanmaya başladı. Canımıza geleceğine malımıza gelsin" dedi. Yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

DHA