"Güvenlik reformunun bütün aşamaları hazır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, planlanan güvenlik reformunun bütün aşamalarının hazır olduğunu söyledi.

Güvenlik reformunun bütün aşamaları hazır
14 Kasım 2014 Cuma 19:28 tarihinde eklendi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, TİKA, TRT, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) işbirliği ile düzenlenen 'Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu'na katılan Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, PKK'nın şehir yapılanmasının yolları kesmesi, araçları yakması gibi durumları hatırlatması üzerine Kurtulmuş, bazı provoke etmek isteyenler, yarım kalsın isteyenlerin olacağını söyledi.

Kurtulmuş, ''Bir taraftan halkın gerçekten barış ve özgürlük içerisinde yaşamasını isterken, bir taraftan da bu anlamda demokratik adımları atarken aynı zamanda güvenlik meselesini de ihmal etmiyoruz. Dolayısıyla bildiğiniz gibi güvenlikle ilgili bir reform hazırlığı, bütün aşamaları bunların hazırlanmış durumda.

Öncelikli olarak şehirlerimizin güvenliği, yollarımızın güvenliği, insanlarımızın güvenliği tabiki bunlar sağlancaktır. Devlet, güvenlik, demokrasi dengesinde, güvenlik, özgürlük dengesinde, asla bir tarafı ihmal ederek diğer tarafı güçlendirmez. Böyle bir şey olmaz. Türkiye'de kimse bu provokasyonlar var diye Türkiye'nin tekrar güvenlikçi anlayışa dönmesini beklemesin. Biz özgürlükçü demokratik anlayıştan asla geri dönmeden, herkesin hakkını hukukunu koruyarak vatandaşımızın, sokaktaki vatandaşımızın, gerçekten sadece vatandaşımızın gerçekten birlikten, dirlikten ve barıştan yana olan vatandaşımızın kılına zarar gelmesine izin vermeden ama ülkenin de huzurunu savunmak zorundayız.

Eve güvenlik tedbirleri alınacaktır. İsteyen istediği gibi şehirlerin üzerine de bir takım baskılar oluşturamayacak. Ve ümit ediyorum ki bu süreç en kısa sürede nihayete erecektir.'' dedi.


CİHAN