Güzelliğin Sırrı Saç Bakımı

Hanımefendilerin en büyük sorunlarından olan ve aynı zamanda güzel görünmek için en fazla ilgi isteyen saçlar, onlara gösterdiğiniz ilgi ölçüsünde güzelliğinize katkıda bulunurlar.

Güzelliğin Sırrı Saç Bakımı
22 Ocak 2015 Perşembe 00:04 tarihinde eklendi.

Hanımefendilerin en büyük sorunlarından olan ve aynı zamanda güzel görünmek için en fazla ilgi isteyen saçlar, onlara gösterdiğiniz ilgi ölçüsünde güzelliğinize katkıda bulunurlar. Sağlıklı ve dengeli bir yaşam, önkoşul olarak tüm vücudumuz için olduğu gibi saçlarımızın sağlığı açısından da çok önemlidir. Örneğin her gün tüketilecek 2 Litre su sayesinde, saçlarımız gerekli nemi alarak, en çok şikayet edilen saç kırıklarının yok olmasını veya azalmasını sağlar. Vitamin ve protein ağırlıklı bir beslenme sayesinde saçlarımız ihtiyacı olan vitaminleri elde ederek, canlı, gür ve her zamankinden çok daha iyi görünmemizi sağlayan bir yapıya bürünürler.

 

Vücudumuzun genel sağlığı için gerekli olan dengeli beslenme, olağan su tüketimi, spor saçlarımızın sağlığı içinde gereklidir. Bununla birlikte saçlarımızın istediğimiz gibi görünmesini sağlamak için, dış etkilere maruz kalma oranlarına paralel olarak sürekli bir şekilde yıpranmakta olan saçlarımız için özel bakımlarda uygulamalıyız. Periyodik olarak yıkanan saçlar hem daha kısa süre içerisinde uzar ve hem de sağlıklı kalırlar. Yıkama sırasında saç diplerinin ovulması, bu bölgede bulunan kılcal damarların harekete geçirilmesini ve sağlıklı bir saç için en gerekli olan saç diplerinin güçlü olmasına neden olurlar. Bayan kategorimizde, saçlarınız için ihtiyacınız olan her konuda bilgi bulabilmenizi sağlayan alanının uzman editörleri aynı zamanda daha iyi görünmenizin öncelikli kuralı olan saçlarınızın modelleri konusunda da önemli detayları ilginize sunuyorlar.

 

Güzel Görünmek İçin Saçları Çabuk Uzatmanın Altın Kuralları

 

Zaten dış etkenler nedeniyle hayli yıpranan saçların, aynı zamanda boya ve çeşitli kuaför etkileri nedeniyle yıprandığı unutulmamalı ve bu durumun saçlarınızın cansız ve kötü görünmesinin önüne geçmek için mutlaka sürekli olarak yıkanmasına dikkat etmelisiniz. Kuaför etkilerinin çabuk ortadan kalkması için saçlarınızı uzatmak istemeniz durumunda, en hızlı uzamayı suyla olan yakın ilişki sayesinde elde edebilirsiniz. Saç uzamasının ve sağlıklı görünmesinin önemli koşullarından bir diğeri ise doğru tarak seçimidir. Saçların taranmasının saç uzamasındaki katkısı büyük olmakla birlikte, fırça ve benzeri nitelikteki taraklar, saçların yıpranmasına ve aynı zamanda yoğun şekilde kırılmasına neden olurlar. Doğru tarak seçimi yaparak sürekli taranan saçlar sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzarlar.

 

Gün içerisinde saç örgüsü ve benzeri nitelikteki saç yapımlarını, geceleri yatarken mutlaka bozarak saçlarınızın hava almasını sağlamanızda bir diğer önemli faktördür. Saçlarınıza ne kadar iyi ve ilgili davranırsanız, size istediğiniz karşılığı güzellik olarak aynı oranda vereceğini unutmamalısınız.