Haber spikerinden bantlı protesto!

Rüşvet skandalıyla çalkalanan KKTC'de bir haber spikeri basın özgürlüğünün kısıtlanmak istediği gerekçesiyle yayına ağzı bantlı şekilde çıktı.

Haber spikerinden bantlı protesto!
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:29 tarihinde eklendi.
Bağımsız milletvekili Ejder Aslanbaba'nın KKTC Meclisi'nde rüşvet iddiasında bulunmasından hemen sonra Kanal T'de yayına çıkması, Demokrat Parti -Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ve milletvekili Ahmet Kaşifi kızdırdı. Denktaş ve Kaşif Kanal T'nin yanlı haber yaptığını savunarak bu kanalı dava edeceklerini belirtmesine haber spikeri bu yönde bir protestoyla cevap verdi.
 
Yaşanan rüşvet olayları sonrasında Kanal T haber spikeri Nazmi Pınar, ana haber bültenine ağzı bantlı olarak çıkarak yaklaşık 20 saniye susup Denktaş ve Kaşif'i protesto etti. Ağzındaki bandı çıkardıktan sonra açıklama yapan Pınar, Serdar Denktaş'ın aleyhine açtığı davayı protesto ettiğini ve basına karşı yapılan baskıyı kabul edemeyeceklerini kaydetti. Haber spikeri Pınar, "Basın özgürlüğü adına Kıbrıs medyası adına konuşacağız ve konuşmaya da devam edeceğiz, kamuoyunu da bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sadece olanları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN