Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

Ağrı'da HAK SEN, Eğitim Hak Sen ve Sağlık Hak Sen temsilcileri öğretmenler için kutlama mesajı yayınladı.

 

HAK SEN Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman,"Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. 
 
Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Milletimizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren onlardır. Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuk ve gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, millî kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlerle donanmış kişiler olarak yetişmeleri için, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. 
 
Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için üstün gayret gösteren; başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim-öğretim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü; Başöğretmen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve rahmetle anarak kutlarım." 
 
Eğitim Hak Sen Ağrı İl Temsilcisi Ertuğrul Babatonguz ise, "Öğretmenlik, toplumumuzdaki en saygın, en kutsal görevlerden biri ve insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen ise bilgisi, erdemi ve çağdaş düşüncesiyle çevresini eğiten, aydınlatan, her yönüyle çevresine örnek olan, çocuk ve gençlerimizin yarınlara hazırlanması gibi güç, ancak o ölçüde anlamlı bir görevi üstlenen müstesna bir şahsiyettir. Toplumsal gelişim sürecine hız kazandıran ve yeniliklerin özünü oluşturan reformlar, tarih boyunca dinamik eğitimci kadronun eseri olarak ortaya çıkmıştır. 
 
Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar ise asimile olarak tarihteki yerlerini kaybetmişlerdir. 
 
Unutulmamalıdır ki, kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretim, en yüce yatırım ise insana yapılan yatırımdır. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit-öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleğe yeni başlamış öğretmenlere de başarılar dilerim." 
 
Sağlık Hak Sen İl Temsilcisi Necmettin Kılıçaslan da, geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız olan çocuk ve gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli kültür ve tarihimize bağlı ve evrensel değerlere açık kişiler olarak yetişmeleri için, ülkemizin her yerinde ve her şartta fedakârca görev yapan öğretmenlerimize minnettarlığımız çok büyüktür. 
 
İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insani ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en saygın görev olmuştur. Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Atatürk'ün direktifleri doğrultusunda öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz çağdaş demokratik ve maddi manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan nesiller yetiştirmişlerdir. 
 
Ulu Önder Atatürk'ün, 'Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirin' öğüdü doğrultusunda olumsuz şartlara rağmen yılmadan çalışan tüm öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyor ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum."
Haber Tarihi: 24 Kasım 2011 Perşembe 12:19Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ogretmenler-gunu-kutlama-mesajlari-100498-haber/