En popüler araç rengi hangisi?

Dünyada otomobillerde en çok beyaz, inci beyazı ve gümüş rengin tercih edildiği bildirildi.

 

DuPont Otomotiv Renk Popülaritesi 2011 raporuna göre, beyaz ve inci beyazı uzun zamandır ilk sıralarda bulunan siyah ve gri rengi geçerek gümüş ile beraber zirveye yerleşti. Bu yıl 59.'su yayınlanan DuPont raporunun sektörde kendi alanında en kapsamlı olduğu ve dünyada önde gelen 11 otomotiv pazarındaki trendlerin incelenerek hazırlandığı kaydedildi.
 
Sıralamaya göre beyaz renk geçen yıl yüzde 16'lık pay ile gri renkle beraber üçüncü olmuştu. Fakat Kuzey Amerika'nın yanısıra Avrupa, Çin, Kore, Güney Amerika ve Güney Afrika'da popülaritesinin artması neticesinde bu yıl payını yüzde 22'ye çıkardı. Siyah renk üçüncülüğe (yüzde 20), gri renk (yüzde 13) ise dördüncülüğe düştü. En popüler otomotiv renklerinde beşinci sırayı kırmızı (yüzde 7), altıncı sırayı da mavi (yüzde 6) aldı.
 
İlk 10'a giren diğer renkler ise şöyle oldu: kahverengi/bej (yüzde 5), yeşil (yüzde 2), sarı/altın (yüzde 1) ve diğerleri (yüzde 2).
 
Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, DuPont renk pazarlama müdürü Nancy Lockhart, beyaz ve inci beyazının uzun yıllardır otomobillerde en popüler renk olduğunu fakat bu rengin popülaritesinde bu yıl DuPont'un beklentilerinin üzerinde bir artış görüldüğünü söyledi.
 
Lockhart, gümüş ve siyah renklerle beraber bu üç rengin otomobillerde en popüler tercih olarak görüldüğünü fakat temiz görünüşü nedeniyle müşterilerde beyaza karşı daha olumlu bakış oluştuğunu ifade etti.
Haber Tarihi: 25 Kasım 2011 Cuma 09:34Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/en-populer-arac-rengi-hangisi-100608-haber/