Google'dan Mark Twain doodle'ı

Google Doodle serisine devam ediyor, Google bu kez Mark Twain'in 176. Doğum Günü anısına bir doodle hazırladı

 

Samuel Langhorne Clemens, daha çok takma adı Mark Twain ile tanınmaktadır.30 Kasım 1835 tarihinde ABD’nin Missouri eyaletine bağlı küçük bir köy olan Florida’da doğmuştur. Mark Twain dört yaşına geldiğinde Clemens ailesi bir başka küçük köy olan, Mississippi ırmağı kıyısındaki Hannibal’e yerleştiler.
 
Esnaflık ve avukatlık yapan babasını 11 yaşında iken zatürreden kaybedince okulunu bırakıp çırak olarak bir basımevinde çalışmaya başladı.
 
Ardından Hannibal Journal isimli abisinin çıkardığı yerel gazetede dizgiciliğe başladı.
 
Hannibal Journal ve Boston’da yayımlananThe Carpet-Bag isimli mizah dergisinde mizah yazıları yazmıştır.
 
Dizgicilikten sıkılınca Buharalı bir gemide 4 yıl kaptanlık yapmıştır.
 
En sevdiği iş olarak tanımladığı kaptanlıktan Kuzey-Güney çatışmaları yüzünden ayrılmıştır.
 
Ağabeyi ile birlikte batıya gittiler ve gazete muhabiri olarak çalışmaya başlamıştır.
 
Mark Twain adını ilk kez kullandığında bir mizahi gezideydi ve tarih 1863’ü göstermekteyi. "Mark Twain" geminin dibe oturmaması için gerekli su derinliğini ölçen bir gemici terimiydi (İngilizcede "ikiyi işaretle" olarak bilinir).
 
1867’de ilk kitabı The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County (Calaveras İlçesinin Ünlü Sıçrayan Kurbağası) yayımlandı. Güneybatıya özgü mizah anlayışını taşıyan bu öyküyle adını tüm ülkeye duyurmuştu. 1870 yılında kısa ve özlü bir biçimde yaptığı konuşmalarıyla ününü tazeledi.
 
Yine 1870 yılında evlenerek Connecticut’da Hartford’a yerleşti bu evlilikten üç kızı oldu. Çocuklar ve gençlere yönelik en iyi romanlardan biri sayılan Tom Sawyer’ın Maceraları’nın ardından başyapıtı Huckleberry Finn’in Maceraları’nı yazdı. 1880’lerde bir dizgi makinesine yatırım yaptı ama iflas etmiş ve yayımlanan kitaplarının geliri ve birçok ülkede yaptığı konuşmalarla borçlarını ödeyebilmiştir. Otobiyografisine başlayıp bitiremeden 1906 yılında ölmüştür.
 
Mark Twain’nin eserleri arasında:
Tom Sawyer’ın Maceraları (1876); Huckleberry Finn’in Maceraları (1884); Adem ile Havva’nın Cennet Günlüğü (1905); Çalınan Taç (1881), Yurtdışında Bir Serseri (1880) , Mississippi’de Yaşam (1883) yer almaktadır.
 
Mark Twain google doodle kimdir,Mark Twain anlık google haberleri,30 kasım Mark Twain hayatı resimleri,Mark Twain nerelidir ne zaman doğdu,Mark Twain hayatı yaşamı ölümü,30 kasım google logoları Mark Twain,2011 Mark Twain eserleri,Mark Twain 2011 eserleri nelerdir,Mark Twain doodle hayatı logo,Mark Twain videoları indir izle,Mark Twain hakkında daha fazla bilgiler,Mark Twain doğumu ölümü,Mark Twain araştırma yazıları...
 
Samuel Langhorne Clemens (30 Kasım 1835 – 21 Nisan 1910), daha çok takma adı Mark Twain olarak bilinir, Amerikan mizahçı, satirist, roman yazarı, yazar ve öğretmen
sergisinde kalabalık onu bir an görmek için uğraşmıştır.
 
Birçok ünlü arkadaşı vardı Arkadaşı Finansal ve iş hayatı ile ilgili konularda başarısız olsa da, mizahı ve nükteleri keskindi Mark Twain halk arasında popüler birisiydi Kariyerinin zirvesinde döneminin en önemli Amerikan ünlüsü olduğu düşünülür.
 
1907’de JamestownWilliam Dean Howells, Booker T Washington, Nikola Tesla, Helen Keller ve Henry Huttleston RogersWilliam Faulkner Twain’i "ilk gerçek Amerikan yazarıdır, ve biz hepimiz onun sadece varisleriyiz" diyerek onurlandırmıştır Twain 1910 yılında öldü ve Elmira, New York’a gömüldü, En ünlü romanları Tom Sawyer’ın Maceraları ve Huckleberry Finn’in Maceraları adlı romanlarıdır.
 
Asıl adı Samuel Langhorne Clemens’tir, 1835’te ABD’nin Missouri eyaletine bağlı çok küçük bir köy olan Florida’da doğdu Dört yaşındayken Clemens ailesi başka bir küçük köye, Mississippi ırmağı kıyısındaki Hannibal’e yerleşti Esnaflık ve avukatlık yaparken politikaya atılan babası on bir yaşındayken ölünce Samuel okuldan ayrılıp bir matbaada çırak olarak çalışmak zorunda kaldı Ardından ağabeyinin çıkardığı Hannibal Journal adlı yerel gazetede dizgiciliğe başladı Aynı gazeteye ve Boston’da çıkan mizah dergisi The Carpet-Bag’e mizah yazıları yazdı.
 
Dizgicilikten sıkılınca dört yıl boyunca Mississippi nehrinde çalışan buharlı gemilerden birinde kaptanlık yaptı.
 
Kuzey-Güney savaşı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı bu meslek en sevdiği iş oldu Abisiyle batıya gitti; gazete muhabiri olarak çalışmaya başladı.
 
Mark Twain adını ilk kez 1863’te mizahi bir gezi yazısında kullandı "Mark Twain" (İngilizcede "ikiyi işaretle") geminin dibe oturmaması için gerekli su derinliğini ölçen bir gemici terimiydi.
 
1867’de ilk kitabı The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County (Calaveras İlçesinin Ünlü Sıçrayan Kurbağası) yayımlandı.
 
Güneybatıya özgü mizah anlayışını taşıyan bu öyküyle adını ülke çapında duyurdu 1870’te kısa ve özlü bir biçimde yaptığı konuşmalarıyla ününü tazeledi Aynı yıl evlenerek Connecticut’ta Hartford’a yerleşti, üç kızı oldu Çocuklar ve gençlere yönelik en iyi romanlardan biri sayılan Tom Sawyer’ın Maceraları’nın ardından başyapıtı Huckleberry Finn’in Maceraları’nı yazdı 1880’lerde bir dizgi makinesine yatırım yaptı ama iflas etti Kitaplarının geliri ve birçok ülkede yaptığı konuşmalarla borçlarını ödeyebildi 1906’da başladığı otobiyografisini bitiremeden öldü.
Haber Tarihi: 30 Kasım 2011 Çarşamba 09:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/googledan-mark-twain-doodlei-101241-haber/