TRT, "aşüfte"yi kaydetmemiş

Taraf yazarı Miroğlu, İbrahim Şahin'in Rojin için söylediği "aşüfte" konuşmasının kayıtlarını açıklaması çağrısında bulundu.

 

Ancak TRT’nin, konuşmayı kaydetmediği belirtiliyor
 
Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı’nın Ankara’da Swiss Otel’de geçen Çarşamba günü düzenlediği yılın son toplantısında konuşmacı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, Taraf yazarı Miroğlu’nun TRT Şeş’le ilgili sorusunu yanıtlarken sanatçı Rojin’den “aşüfte” diye söz ettiği, Miroğlu’nun da bu söze tepki göstererek toplantıyı terk ettiği basına yansımıştı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Rojin’i arayarak özür dilemiş, TRT Genel Müdürü Şahin de bir “özür” açıklaması yapmıştı.
 
Miroğlu, dün Taraf’taki yazısında, toplantıda yaşananları anlattı ve , “Nasıl oldu anlayamadım, sözü Rojin’e getirdi” dediği Şahin’in “özür” açıklamasına yönelik eleştirisini ve TRT’ye çağrısını şöyle kaleme aldı:
 
“İbrahim Bey, Rojin’den ve kamuoyundan özür diledi. Ama inanmadığı ve belki de zorlanarak özür dilediği, yaptığı açıklamalardan belli. Tahrik edildiğini iddia ediyor. Ama tek kelimeyle ayıp ediyor. Ondan bir ricada bulunmak istiyorum. TRT bu toplantıyı kayda almıştır muhakkak. Bu toplantının kayıtları sonuçta devlet sırrı değil. Kamuoyunun bilgi edinme hakkının gereği olarak TRT basına verir bu kayıtları ve herkes gerçeği öğrenir. Kaldı ki tahrik edildiğinde İbrahim Bey’in aklına bir Kürt sanatçısı bulup ona hakaret etmek mi geliyor? Özür, erdemli bir davranıştır, İbrahim Bey’i tebrik ediyorum. Ama özre hile karıştırmaya çalıştığı için de kınıyorum.”
 
TRT: Kayıt yok
 
Miroğlu’nun çağrı yapmasına karşılık, Şahin’in konuşmasının kayda alınmadığı ortaya çıktı. VATAN’a bilgi veren TRT yetkilileri, “O toplantının sadece başından görüntü alındı. Daha sonra sohbet havasında geçtiği için toplantının tamamının kaydı bulunmuyor” dedi.
 
Aktay: Keşke Rojin duymasaydı
 
Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay ise, dünkü köşe yazısında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in “aşüfte kadın” demesi üzerine “Keşke bu sözü, bu ifadeyi bir bayan sanatçı için kullanmasaydınız” diyen Miroğlu’nun Şahin’in Rojin’i eleştiren sözlerine “Yine de bu sözünüzü haklılaştırmaz” diyerek toplantıyı terk etmesinin, köşe yazarı olduğu Taraf’ta haber olmasını eleştirdi. Aktay “Aslında ne oldu?” başlıklı yazısında, kendisinin de toplantıda bulunduğu kamuoyuna yansıdığı için “şahit” olduğu olayı aktardıktan sonra basına kapalı olan toplantının haber olmasının da etik olarak sorgulanabileceğini yazdı.
 
Aktay köşe yazısında şöyle devam etti:
 
“Olay basına aksettiği andan itibaren olay hakkındaki değerlendirme de olması gerektiği gibi olmuştur tabii. Başbakan ve Arınç yapmaları gerekeni yapmış ve üzüntülerini ifade etmiş, geçmiş olsun dileklerini iletmişler. Biz de böyle bir olaya tanık olmuş olmanın üzüntüsüyle geçmiş olsun diyoruz. Miroğlu’nun Şahin’e söylediği gibi ‘keşke o söz söylenmemiş’, ama söylenmişken keşke taşınmamış ve Rojin de bunu duymamış olsaydı.”
Haber Tarihi: 27 Aralık 2011 Salı 09:35Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/trt-asufteyi-kaydetmemis-104712-haber/