Ilıcak'ın kehaneti hakimi kızdırdı

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak canlı yayında ’Oda TV’ davasıyla ilgili şaşırtan iddialarda bulununca mahkeme heyeti rahatsız oldu.

 

Nazlı Ilıcak, CNN Türk’te yayınlanan Dört Bir Taraf adlı programda Oda TV davasıyla ilgili fal baktı.
 
Bu faldan yola çıkarak da, "Dava, 23 Ocak’taki duruşmada sonuçlanacak. Benim edindiğim bilgiye göre önümüzdeki duruşmada sanıkların eksik kalan sorguları da yapılacak ve önemli bir kısmı serbest kalacak. Aralarında Müyesser Yıldız, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de olduğu gazeteciler özgürlüklerine kavuşacak... " dedi.
 
Nazlı Ilıcak’ın bu iddiası Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu’nun da dikkatinden kaçmadı. 
 
Mustafa Mutlu, ’Nazlı Ilıcak falcı mı oldu?’ başlıklı yazısında hem Ilıcak’ın gazeteciliğini eleştirdi hem de iddiaların doğruluk payını öğrenmek inmek için Mahkeme Başkanı Hakim Mehmet Ekinci’yi aradı.
 
Nazlı Ilıcak’ın iddialarını Ekinci’ye anlatan Mustafa Mutlu, şu yanıtı aldı; "Ben bu mahkemeye yeni atandım. Aynı zamanda şike davasına da bakıyoruz. Yani daha ben bile dosyaları doğru dürüst incelememişken, bu hanımefendi kararın içeriğini ve çıkacak tarihi nereden biliyor ve nasıl bu kadar emin konuşuyor anlamış değilim... Herkes bilmelidir ki, birilerinin, mahkemeler adına karar ihdas etmeleri suçtur. Bu nedenle bu beyan için basın savcılarının görevlerini yapacaklarından şüphemiz yoktur" 
 
STV’NİN HABERCİLİĞİ 
 
Mehmet Ekinci’ye STV’nin son duruşmadaki "tahliye taleplerinin reddi" kararını, mahkemenin resmi açıklamasından 21 dakika önce seyircilerine duyurmasını da sordu Mustafa Mutlu... 
 
Mehmet Ekinci’nin yanıtı netti; "O kararı alırken odada sadece ben ve iki üye hâkim vardı. Kâtip bile yoktu. Biz de kararı açıkladığımız dakikaya kadar hep birlikteydik. Asla bir sızdırma olmadı. Zaten olması da mümkün değildir. STV, büyük bir olasılıkla savcının mütalaasını, ’Mahkemeden de karar böyle çıkar’ önyargısıyla haberleştirmiş olabilir. Ama bize göre bu da suçtur ve basın savcılarının bunun da gereğini yerine getireceklerine inanıyorum" 
Haber Tarihi: 14 Ocak 2012 Cumartesi 12:05Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ilicakin-kehaneti-hakimi-kizdirdi-107455-haber/