Van'da yine çadır yangını

Van'da kömür sobasının neden olduğu çadır yangınında 60 yaşındaki yatalak bir kadın ile iki torunu komşularının yardımıyla kurtarıldı.

Şabaniye Mahallesi'nde oturan Mehmet Salih Şoy ve ailesi, depremde evi hasar gördüğü için yakınlarında bulunan Ferit Melen İlköğretim Okulu bahçesinde kurdukları çadırda kalmaya başladı. Ailenin ısınmak için çadırda kurdukları kömür sobası nedeniyle yangın çıktı.
    
Yangın esnasında Mehmet Salih Şoy'un yatalak olan annesi Delal Şoy (60) ile iki çocuğu komşularının yardımıyla yara almadan kurtarıldı.
    
İtfaiye ekipleri olay yerine gidene kadar çadır tamamen yanarak kül oldu. Olay yerine gelen ilk yardım ekipleri ise Delal Şoy ile iki çocuğa müdahalede bulunarak sağlık durumlarını kontrol etti.
    
Yangın sırasında işte olan Mehmet Salih Şoy, komşularının anında müdahalesiyle annesi ve iki çocuğunun kurtarıldığını belirterek, "Yangın, ısınmak için kurduğumuz kömür sobasından kaynaklanmış. Haberi alınca hemen geldim. Sağ olsunlar komşularım anında müdahale etmişler. Allah'a çok şükür kimseye bir şey olmadı" diye konuştu.

Haber Tarihi: 14 Ocak 2012 Cumartesi 13:55Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/vanda-yine-cadir-yangini-107471-haber/