Kodak daha fazla dayanamadı

Fotoğraf dünyasının en önemli şirketlerinden Kodak Co., müşterilerinin dünya genelinde filmli makinelerden dijital dünyaya kaymasının ardından iflas koruma başvurusunda bulundu.

 

İlk bir dolarlık Brownie Camera’sını yüzyıl önce piyasaya süren New York merkezli şirket, ABD kanunlarında iflas koruma başvurusu olarak kabul edilen Chapter 11 açıklamaları kapsamımda elinde 5.1 milyar dolarlık varlığa sahipken, 6.8 milyar dolarlık borcu olduğunu açıkladı.
 
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 5 Ocak’ta kökleri 1880’li yıllara kadar uzanan şirketin kredi not görünümünü negatife çevirmişti.
 
Toronto’daki Ryerson Üniversite’sinin öğretim görevlililerinden, 2005’ten bu yana Kodak fabrikalarını inceleyen Yardımcı Profesör Robert Burley, “Şirket kendi geçmişine sıkışmış durumdaydı. Tarih onlar için çok önemli. Zengin tarihlerinde tüketicilere pek çok katkıda da bulundular. Ancak şimdi geçmişleri yükümlülüğe dönüştü” dedi.
     
Şirketin kredi görünümü son yıllarda kötüye giderken, tarihi kameraları piyasa süren şirket, dijital kameralar ve yazıcılar konusunda rakip şirketler Canon ve Hewlett-Packard (HP) ile yarışta sıkıntı yaşıyordu.
Haber Tarihi: 19 Ocak 2012 Perşembe 10:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kodak-daha-fazla-dayanamadi-108177-haber/