En çok okunan yazar Yılmaz Özdil

MediaCat dergisi tarafından Nielsen ile işbirliği içinde yapılan araştırmada Türkiye’nin en çok okunan yazarı belli oldu.

 

MediaCat dergisinin son sayısında, Nielsen Araştırma şirketi ile ortaklaşa yapılan ve Türkiye’deki köşe yazarlarını konu alan araştırmanın detaylı sonuçlarına yer verildi. Hazırlanan çalışma, yüz yüze anket yöntemi kullanılarak toplam 14.723 kişiyle tüm yıl süren bir araştırma sonucunda gerçekleşti.
 
İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Kayseri, Erzurum, Samsun, Bursa, Kocaeli, Antalya, Gaziantep, Adana ve Trabzon illerinde tüm sosyoekonomik gruplardan 15-64 yaş aralığındaki kadın ve erkekleri kapsayan bir örneklem modelinin kullanıldığı araştırma, 2011 yılında tüm sene boyunca sürdürüldü.
 
“En fazla okunan köşe yazarları”, “En beğenilen köşe yazarları”, “En güvenilen köşe yazarları” ve “En yakın hissedilen köşe yazarları” olmak üzere toplam dört başlık üzerinden ele alınan çalışmada bu sene birinciliği bütün kategorilerde Yılmaz Özdil elde etti.
 
Başarılı Hürriyet yazarını, yine dört kategoride ikinciliği elde eden tecrübeli Sözcü yazarı Emin Çölaşan izledi. Kategorilerin tümünde, üçüncü sırada 1990 yılından beri Sabah’ta köşe yazarlığı görevini sürdüren Hıncal Uluç yer aldı.
 
Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından biri, 2010 yılında dört kategoride ikinci olan Yılmaz Özdil’in yine aynı dönemde bütün başlıklarda birinci sırada yer alan Emin Çölaşan ile yer değiştirerek dört kategoride birden zirveye yerleşmesi oldu.
 
Bir diğer ilginç sıralama değişikliği ise 2011 yılında Yeni Şafak’taki görevinden ayrılmasının ardından, önce Zaman, sonra ise halen görev yaptığı Star gazetelerinde yazan Fehmi Koru’ya ait oldu. Bu hareketli senenin sonunda takipçilerinin sayısında gözle görülür bir artış olmasıyla birlikte ünlü yazar, 2011 yılında “En fazla okunan köşe yazarları” kategorisinde bir önceki döneme göre 11 basamak yükselerek 5. sırada konumlandı.                                   
Haber Tarihi: 02 Şubat 2012 Perşembe 09:22Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/en-cok-okunan-yazar-yilmaz-ozdil-110329-haber/