30 evlilik, 20 boşanma başvurusu

Malatya'da, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 30 çift bu tarihi evlilik cüzdanlarına yazdırabilmek amacıyla Nikah Müdürlüğüne başvururken 20 çift de boşanmak için adliyeye dilekçe verdi.

Malatya Belediyesi Evlendirme Memuru Mehmet Aldemir, Sevgililer Günü nedeniyle en az nikah kıyılan dönemde bir günlük yoğunluk yaşandığını söyledi. 
    
Kış döneminde özel günlerin dışında 6 ile 8 nikah kıydıklarını belirten Aldemir, ''Sevgililer Günü nedeniyle 30 nikah kıydık. Bu günü ölümsüzleştirmek ve hatırlanabilir hale getirmek için bu tür önemli günlerde nikah sayısında artış oldu'' dedi. 
    
Bu arada bugün Malatya Adliyesinde Aile Mahkemelerine başvuran 20 çiftin de boşanma talebinde bulunduğu öğrenildi. 
     
-SİVAS- 
     
 Sivas'ta da 20 çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlendi. 
    
Belediye Evlendirme Memurluğuna başvuran çiftlerin nikahlarını evlendirme memuru Muzaffer Güner kıydı. Sevgililer Günü'nde evlenmeyi tercih eden çiftlerden 19 yaşındaki Büşra Yalçın ile Tuncer Küçüker (23), bu günü özel olarak seçtiklerini, unutulmayacak bir günde nikahlarını kıydırdıklarını kaydetti. 
    
Evlendirme memuru Güner ise memurluklarına kış aylarında günde 4 çift başvururken, evlilik yıl dönümlerini unutulmaz kılmak isteyen 20 çiftin Sevgililer Günü'nde nikahlarını kıydırmak için müracaatta bulunduğunu söyledi. 
    
Bu arada Sivas'ta yayımlanan Memleket Sivas, Sivas Olay ve Demokrat Gazetelerini bünyesinde bulunduran Sivas Medya Center çalışanları, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle kent meydanında açtıkları stantta vatandaşlara karanfil ve gazete dağıttı. 
    
Öte yandan kentte görev yapan orman muhafaza memuru Yaşar Kehribar'ın üniversite öğrencisi oğlu Ömer Kehribar ile Sevgililer Günü nedeniyle yaşadıkları lojmanın bahçesine yaptığı kardan gelin ve damat da görenlerin dikkatini çekti.

Haber Tarihi: 14 Şubat 2012 Salı 18:55Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/30-evlilik-20-bosanma-basvurusu-112150-haber/