Charlie Chaplin, İngiliz değil mi?

İngiliz iç istihbarat örgütü MI5'ın ünlü sinemacı Charlie Chaplin'in geçmişini araştırdığı ancak İngiltere'de doğduğuna dair bir ize rastlamadığı ortaya çıktı

 

1952 yılında ABD'de Chaplin'in komünistlerle bağlantısının olup olmadığı araştırırken İngiltere'den bilgi istendiği ortaya çıktı.
 
İngiliz Ulusal Arşivi'nde açıklanan bilgilere göre MI5, ABD'nin talebi üzerine harekete geçti ve Chaplin hakkında araştırma yaptı. Ancak 16 Nisan 1889 Londra doğumlu olarak bilinen Chaplin hakkında bir doğum belgesi bulunamadı.
 
MI5, Chaplin'in takma adı "Israel Thornstein" olarak da araştırma yaptı ve o isimle ilgili de bir belgeye rastlamadı. İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard, MI5'a Chaplin'in Güney Fransa'da Fontainebleau yakınlarında doğmuş olabileceğini notunu iletti. İngiliz dış istihbarat örgütü MI6 ise orada da bir ize rastlamadı. 
 
Sonuçta ABD'ye Chaplin'in komünist olmadığı olsa olsa radikal ilerici olduğu, doğumu hakkında da herhangi bir ize rastlanmadığı notu iletildi. ABD'de 1950'li yıllarda büyük bir komünist avı başlatılmış "McCarthyism" denen bu kampanyada birçok aydın ve sanatçı sorgulamıştı.
 
Chaplin hakkında bilgi bu çerçevede istenmiş. Chaplin'in akrabalarının geçen yıl ortaya attığı bir teoriye göre Chaplin, Birmingham kenti yakınlarındaki Smethwick'te bir Çingene kampında doğdu. 
Haber Tarihi: 18 Şubat 2012 Cumartesi 10:32Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/charlie-chaplin-ingiliz-degil-mi-112720-haber/