İran ajanlarının Tayland alemi

Tayland’daki İsrail elçiliğine saldırı planları tuttukları evdeki bombanın ellerinde patlamasıyla suya düşen üç İranlının, birkaç gün önce turist cenneti Pattaya’ya hayat kadınlarıyla alem yaptıkları ortaya çıktı.

Hindistan’da İsrailli diplomatlara yönelik bombalı saldırıdan bir gün sonra Tayland’da bir evde patlama meydana gelmiş, alarma geçen polis, evin İranlılar tarafından kiralandığını belirleyerek üç saldırgandan ikisini ülkeyi terk etmeden tutuklamış, Malezya’ya kaçmayı başaran üçüncü saldırgan da İran’a gitmek isterken yakalanmıştı. Evde saldırganlardan birinin elinde kazayla patlayan bombanın Hindistan’da kullanılan ve Gürcistan’da ele geçirilen mıknatıslı bomba ile aynı tipte olduğu belirlenmişti. Ülkeyi terk etmek isterken yakalanan Mesud Sedaghad Zade, Muhammed Hazeyi ve Said Muradi’nin bomba patlamadan birkaç gün önce hayat kadınları ile alem yaptıkları ortaya çıktı. Bangkok Post gazetesinin haberine göre İranlı üç saldırgan 8 Şubat’ta Puket’e uçakla giderek, buradan gece hayatıyla ünlü Pattaya’ya geçti. Bangkok’a gelmeden önce iki günü burada geçiren saldırganlardan ikisi kendilerine hayat kadını tuttu. Diğer saldırgan ise İngilizcesi kötü olduğu için yalnız kalmayı tercih etti. Grup bir barda nargile ve bira içerek alem yaptı. Alemci saldırganları, hayat kadınlarından birisi cep telefonuyla görüntüledi.

Gardırobu açtırmadı

Patlama sonrasında tutuklanan saldırganları teşhis eden bir hayat kadını, sorgulama kapsamında Bangkok’a getirildi. İranlı saldırganlarla birlikte bilardo oynadıklarını söyleyen ismi açıklanmayan hayat kadını, “Ters bir davranışlarını görmedik. Ama birisi otelde eşyalarının bulunduğu gardırobu açmamıza izin vermedi” diye konuştu. Hindistan, Gürcistan ve Tayland’da yaşananlardan Tahran yönetimini sorumlu tutan İsrail, ‘İran dünya için tehlike’ açıklaması yapmıştı. İran hükümeti ise iddiaları reddederek bunun bir Yahudi oyunu olduğunu öne sürmüştü.


Vatan Gazetesi
Haber Tarihi: 19 Şubat 2012 Pazar 11:26Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/iran-ajanlarinin-tayland-alemi-112831-haber/