Hiddink, Emenike'yi istiyor

Kariyerine Rusya'da devam eden Emenike, Türkiye'deki resitaline komşuda devam ediyor

 

Rusya Premier Lig'de ülkemizden esintiler bulunan takımları yakından takip ederken en büyük dikkati Emmanuel Emenike çekiyor. Gökdenizli Rubin Kazan ve Hiddinkli Anzhi şampiyonluk mücadelesi verirken, Emenike de takımını ilk etapta Şampiyonlar Ligi'ne sürüklemek için çabalıyor
 
Sezon başında flaş bir şekilde Spartak Moskova'ya transfer olarak herkesi şaşırtan Nijeryalı golcü, Rusya'da uyum sorunu çekmezken attığı jeneriklik gollerle kalitesini gözler önüne serdi. Normal sezonda 6 kez fileleri havalandıran 24 yaşındaki oyuncu takımının Şampiyona grubuna kalmasında büyük rol oynadı.
 
Şampiyona grubunda 3 golle krallık yarışının zirvesinde yer alan Emenike, toplam gol sayısını da 9'a çıkardı. Teknik direktör Valery Karpin'in en büyük gözdesi olan golcü oyuncu, büyük bir aksilik olmazsa 12 Mart Pazartesi günü Hiddink'in takımı Anzhi Makhachkala'ya karşı gol arayacak.
 
GOLLERİ YAĞMUR GİBİ
 
Kısa bir süre önce Kıbrıs ve İspanya'da hazırlık kampı gerçekleştiren Spartak Moskova, Malaga, Rosenborg, Molde, Goteborg ve gibi 10'un üzerinde takımla karşılaşmalar oynadı. Özellikle İspanya'da oynanan maçlar büyük ilgi gördü. Emmanuel Emenike attığı gollerle her zaman formda olduğunu kanıtladı.
 
İngiltere Premier League takımlarından Chelsea ile adı anılan ancak FA'nin 'milli kota' şartı yüzünden transfer süreci askıya alınan ve 'özel izin' için de girişimlerde bulunulmayan Emenike'nin talipleri her geçen gün artıyor. İspanya'dan Sevilla ve Valencia'nın da yakından ilgilendiği iddia edilen Emenike için son talibin de Rusya'dan olduğu belirtildi.
 
Hiddink'in yeni takımı Anzhi'nin Emenike'nin transferi için büyük bir çaba harcadığı ve play-off grubunun ardından bu transfer sürecine resmiyet kazandıracağı kaydedildi. Önümüzdeki sezon tüm Avrupa'da ses getirebilmek adına iddialı bir kadro kurmak isteyen Anzhi, Emenike için 15 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkardı.
 
FENERBAHÇE'NİN İLACI SOW, KARABÜKSPOR'UN MEHMET YILDIZ...
 
Fenerbahçe'nin 2011-2012 sezonunda kadrosuna kattığı Emenike, Spartak Moskova'ya geçmişti. Sarı-lacivertliler Nijeryalı golcünün boşluğunu ilk Bienvenu ile doldurmaya çalışırken ardından Moussa Sow'u kadrosuna kattı.
 
Karabükspor'un Bank Asya'dan Spo Toto Süper Lig'e yükselmesinde büyük katkısı olan Emenike, Karabükspor'da halen en çok aranılan futbolcu... Karadeniz temsilcisi başarılı oyuncunun yerini şu aşamada Mehmet Yıldız ile doldurmaya çalışıyor.
Haber Tarihi: 08 Mart 2012 Perşembe 15:56Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hiddink-emenikeyi-istiyor-115729-haber/