Havalar ne zaman ısınıyor?

Orta Akdeniz üzerinden gelen ve Türkiye genelinde etkili olan yağışlı havanın, hafta sonunda yurdu terk etmesi bekleniyor.

 

Hava sıcaklığındaki azalışın bugün ve yarın iç kesimlerde, 15 ve 16 tarihlerinde de doğu bölgelerde devam edeceği tahmin ediliyor.
 
AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre, bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Rize ve Artvin çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği öngörülüyor.
 
Tahminlere göre, yağışlar, Güney ve İç Ege, Akdeniz ile Eskişehir, Konya ve Ankara’nın güney ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
 
Yarın da Marmara’nın batısı dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek.
 
Rüzgar, bugün Marmara’nın doğusu ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Antalya Körfezi’nde güneybatı, yarın ise Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı ve Doğu Akdeniz kıyılarında da güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.
 
Bugün doğu, yarın ise doğu ve iç bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.
 
Soğuk ve yağışlı hava, 15 ve 16 Mart tarihlerinde kuzey, iç ve doğu bölgelerde etkili olmasının ardından hafta sonunda yurdu terk edecek.
 
Yetkililer, vatandaş ve ilgilileri yağışlarla birlikte meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksama ve gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
 
Marmara Denizi'nde fırtına
 
Meteoroloji'den uyarı geldi. Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor.12345678910Haberi Paylaş Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, gece saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor.
 
Günaydoğu'ya toz bulutu uyarısı
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi geneli ile Malatya, Elazığ ve Osmaniye çevrelerinde de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
Haber Tarihi: 13 Mart 2012 Salı 11:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/havalar-ne-zaman-isiniyor-116356-haber/