Ve Yeraltı vizyonda

Bu hafta vizyona, ikisi yerli olmak üzere toplam 7 yeni film girecek.

 

Bu hafta vizyona, ikisi yerli olmak üzere toplam 7 yeni film girecek.
 
YERALTI
Zeki Demirkubuz'un Dostoyeski'nin ''Yeraltından Notlar'' yapıtından esinlenerek senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''Yeraltı'' filmi, afişindeki ''Akıllı bir adam, kendine karşı acımasız değilse gururlu da olamaz'' sözleriyle dikkati çekiyor.
 
Engin Günaydın, Nergis Öztürk, Serhat Tutumluer, Nihal Yalçın, Murat Cemcir, Feridun Koç, Serkan Keskin ve Sarp Apak'ın rol aldığı filmin konusu şöyle:
 
''Filmin başkarakteri Muharrem, nefret ettiği ve edildiği halde eski arkadaşlarının yemeğine kendisini zorla davet ettirir. Masum didişmeler, ufak kişilik gösterileri ile başlayan yemek, giderek dumanlanan kafaların etkisiyle utanç dolu geçmişe doğru yol almaya başlar. Gece pişmanlık, gözyaşları ve öfkeyle dolarken, rezillik karanlık sokaklara, fuhuş kokan otel odalarına taşar. Onlar hep birlikte, Muharrem tek başına olsa da kararlıdır. Pislik ya o gece temizlenecek ya da ölecektir. Yoksa sonsuza kadar kurtulamayacaktır bu utançtan.''
 
'DOĞAÜSTÜ'
Dane Dehaan, Alex Russell, Michael B. Jordan ve Michael Kelly'nin rol aldığı ''Doğaüstü'' filminin (Chronicle) yönetmenliğini alışılmışın dışında bir tarza sahip Josh Trank üstlendi.
 
Zengin soundtrack'iyle de ilgi çeken filmde, gizemli bir şekilde süper güç sahibi olan 3 yakın arkadaşın hikayesi anlatılıyor.
 
Bir süre sonra kişisel problemler nedeniyle araları bozulan arkadaşlar, başlangıçta güçlerinin kendilerine kazandırdığı güvenle tehlikeyi eğlence haline getirirken, sonunda güçlerini birbirlerine çeviriyor.
 
ÇAPRAZ ATEŞ
Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Canning Tatum, Gina Carano gibi oyuncularıyla dikkati çeken aksiyon ve gerilim filmi ''Çapraz Ateş''ın (Haywire) yönetmenliğini Steven Soderbergh üstlendi.
 
Filmde genç, güzel ve işinin ehli özel dedektif Mallory Kane, hükümetin onaylamadığı ve ''derin devletin'' tepesindekilerin bilmezlikten geldiği tehlikeli bir göreve gönderilir.
 
Sonrasında Dublin'de gizli dedektif Paul ile ortak çalışmak üzere başka bir göreve atanan Kane için asıl macera bundan sonra başlar. Kane, artık uluslararası bir seviyeye çıkan insan avından canlı çıkmak için bütün yeteneklerini ve kurnazlığını kullanacaktır. Yegane amacı, ülkesi Amerika'ya geri dönüp ailesini korumak ve kendisine bu ihanet komplosunu düzenleyenlerden intikam almaktır.
 
'FİLM'
Vizyona girecek diğer bir yerli yapımı, bir üçüncü sayfa haberinden esinlenerek tasarlanan ''Film''.
 
Tamamı doğaçlama olarak çekilen film, tamamen sübjektif bakış açısına sahip olması, tek planlardan oluşması ve kayda giriş/çıkış mantığıyla kurgulanmasıyla da dikkati çekiyor.
 
Yönetmenliğini Kerem Topuz'un yaptığı ve Öznur Kula, Özgür Emre Yıldırım, İlker Savaşkurt, Cumali Karakaya'nın rol aldığı filmin hikayesi şöyle:
 
''Film çekme hevesiyle amatör bir kamera alan Kemal Mutlu, hapisten yeni çıkmış İzzet ile tanışmasının ardından onun hayatını filme almaya karar verir. Sempatik görüntüsünün altında tam bir psikopat olan İzzet, alınmadıkları bir barda olay çıkartarak, bara arkadaşlarıyla eğlenmeye gelen oyuncu Öznur Kula'yı rehin alır. Kemal için şimdilik her şey yolunda gitmektedir. Çünkü aradığı kadın oyuncuyu da bulmuştur ama film Kemal'in hiç beklemediği yönde ilerler.''
 
DR. SEUSS LORAKS
Yönetmenliğini Chris Renaud'un yaptığı üç boyutlu animasyon filmi 'Dr. Seuss Loraks', umudun gücünü paylaşan bir orman yaratığıyla ilgili Dr. Seuss'un klasik hikayesinden esinleniyor.
 
Animasyon macerasında, hayallerindeki kızın ilgisini çekmesini sağlayabilecek tek şeyi, bir Truffula ağacını arayan bir gencin yolculuğu anlatılıyor.
 
Gencin, aradığı şeyi bulmak için, dünyasını korumak adına savaşan Loraks adındaki mızmız ancak bir o kadar da sevimli yaratığın hikayesini keşfetmesi gerekiyor.
 
'AŞK YEMİNİ'
Haftanın romantik filmi ''Aşk Yemini'' (The Vow), ''Sevdiğiniz kişi artık sizi tanımasaydı ne olurdu? Ruh eşinizin kalbini nasıl geri kazanacağınızı bilir miydiniz?'' sorularına yanıt arıyor.
 
Rachel McAdams ve Channing Tatum'un başrolleri paylaştığı filmde, Paige ve Leo, Chicago'da sanatçı olarak dopdolu hayatlar yaşayan, birbirlerine deli gibi aşık genç bir evli çift olarak seyirci karşısına çıkıyor.
 
Karlı bir gecede geçirdikleri araba kazasının ardından Paige'in başına aldığı darbe sonucu kocasıyla yaşadığı tüm anılar hafızasından silinir. Paige'in hafızasını geri kazanması umutsuz bir vaka gibi görününce, Leo her şeye yeniden başlamaya ve Paige'e yeni tanışmışlar gibi kur yapmaya karar verir.
 
YENİDEN DOĞUŞ
Korku filmi ''Yeniden Doğuş''un (The Howling: Reborn) yönetmenliğini ve senaristliğini Joe Nimziki üstlendi.
 
Landon Liboiron Will, Lindsey Shaw Eliana ve Ivana Milicevic Karen'ın rol aldığı filmin konusu şöyle:
 
''Hamile bir TV yapımcısı olan Karen bir seri katilin saldırısı sonucu ölür. Karnındaki bebeği yaşamaktadır. Aradan 18 yıl geçer ve Will Kidman annesiz büyür. Okulda aşık olduğu Eliana ile bir araya gelmek için okulda yapılan gizli bir partiye katılan Will, ışıklar kararınca garip yaratıkların kalabalığa saldırdığını görür. Ne Eliana ne de polis Will'in hikayesine inanır. Will, arkadaşı Sachin'den kurt adamlar ve garip yaratıklar konusunda bilgiler almaya çalışırken annesinin de öldürüldüğü dönemde kurt adamları araştırdığını öğrenir.''
Haber Tarihi: 13 Nisan 2012 Cuma 08:35Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ve-yeralti-vizyonda-120418-haber/