Türkiye uyuyamıyor

Türk Uyku Tıbbı Derneği’nin yaptığı araştırma sonuçları, insanların önemli bir kesiminin uykuyla ilgili sağlık sorunları yaşadığını ortaya koydu

 

Dernek Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu, insanların büyük çoğunluğunun uyku ile ilgili sağlık sorunları yaşadığını, ancak çoğu insanın bu sorunların farkında olmadığını bildirdi. Doç. Dr. Ahmet Uğur Demir’in yönetiminde 5 bin 21 kişi üzerinde araştırma yaptıklarını ifade eden Aksu, şu bilgileri verdi:
 
”Araştırma sonucunda elde ettiğimiz verilere göre, 5 bin 21 kişinin yüzde 20.9’u insomnia adı verilen bir anlamda uyuyamama sorunu ile karşı karşıya. Katılımcıların yüzde 21.8’i düşük uyku kalitesi, yüzde 13,6’sı uykuda solunum bozukluğu riski sorunu taşıyor. Araştırma grubunun yüzde 5.5’i uykulu kitleyi oluşturuyor. Katılımcıların yüzde 5.1’i ise gece bacak ağrılarına neden olan uykusuz bacak sendromu hastalığı taşıyor. Bu verilere bakıldığında araştırma sonuçlarına göre, insanlar ciddi şekilde uyku sorunu yaşıyor, ama birçoğu bu sorundan habersiz.”
 
Aksu, uyku sorununun kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olduğunu vurguladı.
Haber Tarihi: 10 Mayıs 2012 Perşembe 08:42Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turkiye-uyuyamiyor-123489-haber/