Yılın annesi Azra bebeğin annesi

Van depreminin simgesi Azra bebeğin annesi Semiha Karaduman'ı ''Yılın Annesi'' seçen Türk Kızılayı Erciş Şubesi yetkilileri, Anneler Günü dolayısıyla aileyi evinde ziyaret ederek, Karaduman ile kayınvalidesine çiçek ve hediye verdi.

 

Türk Kızılayı Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar, Azra bebeğin Kışla Konteyner Kenti'ndeki prefabrik evde kalan annesi Semiha Karaduman ve kayınvalidesi Gülsade Karaduman'ı ziyaret etti. 
     
Çiçek ve çeşitli hediyeler verdiği Semiha ve Gülsade Karaduman'ın Anneler Günü'nü kutlayan Bayraktar, Azra bebeğe de hediye ve oyuncaklar verdi. 
     
Depremden sonra gösterdiği hayata tutunma çabası ve özverisi dolayısıyla Semiha Karaduman'ı ''Yılın Annesi'' ilan ettiklerini ifade eden Bayraktar, ''Azra bebekle daha nice Anneler Günü görmenizi diliyorum. Depremden sonra eşinizi kaybettiniz, büyük acılar çektiniz ama bu metanetli duruşunuzla hepimize örnek oluyorsunuz. Yaşadığınız sıkıntıya rağmen Erciş'i terk etmediniz. Bu davranışınız bizleri onurlandırdı. Erciş halkı adına sizi tebrik ediyorum'' dedi. 
     
Depremden sonra Sivas'taki ailesinin yanında bir süre kaldığını ifade Semiha Karaduman, eşinin ailesinin kendisini sahiplendiğini, zor günleri atlatmasına destek olduğunu belirtti. 
     
Kendilerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı ve Erciş halkına teşekkür eden Karaduman, şunları söyledi: 
     
''Allah hiç kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Anne olarak ilk annelik tecrübemde bazı sıkıntılar yaşadım. Kayınvalidem ve Azra'yla enkaz altında kaldık. Kayınvalidemin enkaz altında torunuma çok faydası dokundu. Onunla birlikte kızıma enkaz altında sahip çıktık. Açlık ve karanlıkla imtihan olduk. Allah bir daha yaşatmasın. Açlık yaşayan ülkeler var. O zor zamanlarda bunu daha iyi anlıyoruz. Somali'de çocuğunu doyuramadığı için gidenlere evlatlık verenleri gördük.'' 
   
 İlk kez Anneler Günü'nü kutladığını belirten Karaduman, kayınvalidesinin, annesinin ve diğer tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. 
     
Gülsade Karaduman da Anneler Günü'nde kendilerini unutmadıkları için Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti. 
Haber Tarihi: 13 Mayıs 2012 Pazar 12:43Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yilin-annesi-azra-bebegin-annesi-123836-haber/