5 ilde dolandırıcılık operasyonu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nce 5 ilde düzenlenen operasyonda, polislikten ihraç edildiği belirtilen suç örgütü liderinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

 

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce İzmit'teki bir banka şubesinden sahte maaş bordrosuyla kredi çekmeye çalıştıkları iddiasıyla tutuklanan Mustafa A. ve Serkan Ç'nin ifadeleri doğrultusunda İsmail A'yı takibe aldı. 
   
 Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelinin suç örgütü için sahte evrak düzenlediğini belirleyen ekipler, Kocaeli, Antalya, Bursa, Sakarya ve İstanbul'da 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 
   
 Operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Taner K. ile İsmail A, Levent T, Talat E, Yusuf Y, Cemil Ö, Selahattin B, İsmail H, Yüksel A, Levent B. ve Ahmet T. gözaltına alındı. 
     
Taner K'nin polislikten ihraç edildiği, Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki evinde 2 çuval sahte evrakla çok sayıda plastik mühür ele geçirildiği bildirildi. 
     
Şüphelilerin sahte evraklarla haksız kazanç sağladıkları, kiraladıkları otomobilleri de sahte evraklarla sattıkları belirtildi. 
Haber Tarihi: 28 Mayıs 2012 Pazartesi 13:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/5-ilde-dolandiricilik-operasyonu-125496-haber/