"Erdoğan Köşk'e, Gül Başbakanlığa"

Nazlı Ilıcak, "Erdoğan seçilebilirse cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. Başbakanlık koltuğuna da eğer AK Parti oy yüzdesini koruyabilirse Abdulah Gül oturabilir. Bu da hayırlı bir gelişme olacak" dedi.

 

Gazeteci Nazlı Ilıcak, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresiyle ilgili kararını değerlendirdi.
 
NTV'ye konuşan Ilıcak şunları söyledi: "Gül cumhurbaşkanlığı adayı olarak Erdoğan'ın karşısına çıkmaz. Bu karar Gül'ün elini güçlendirdi. AK Parti'nin istemediği bir kararı vermiş oldu. Erdoğan, partili bir cumhurbaşkanı istiyorum derken, siyasete egemen cumhurbaşkanı istediğini açıklamıştı. Abdullah Gül'ün Başbakanlık koltuğuna oturması kolaylaşmıştır. Erdoğan'ın istediği bu değil.
 
Erdoğan'la Gül'ün aralarında uyumsuzluk yoktur. Ama cumhurbaşkanı bugünkü düzende siyasete egemen olamaz. İkinci bir Akbulut arzusundaydı Erdoğan. Kendi siyaseti yönlendirmek istiyordu ama şimdi bu durumda, Erdoğan seçilebilirse cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. Başbakanlık koltuğuna da görünen o ki, eğer AK Parti oy yüzdesini koruyabilirse Abdulah Gül oturabilir. Bu da hayırlı bir gelişme olacak."

NTV
Haber Tarihi: 15 Haziran 2012 Cuma 15:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/erdogan-koske-gul-basbakanliga-127515-haber/