Rasmussen, Kosova'da

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kosova'daki güvenlik durumu ve son gelişmeler hakkında Kosova Uluslararası Barış Gücü (KFOR) yetkililerinden bilgi aldı.

 

Resmi ziyaret için başkent Priştine'ye gelen Rasmussen ve beraberindeki NATO heyeti, Priştine Havalimanı'nda KFOR Komutanı General Erhard Drews tarafından karşılandı. 
     
Rasmussen başkanlığındaki NATO heyeti, Kosova temasları çerçevesinde ilk olarak KFOR karargahında, Kosova'daki güvenlik durumu ve son gelişmeler hakkında bilgi edindi. 
     
Kosova'daki uluslararası misyon şefleriyle yapılacak görüşmelerin ardından NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve yardımcısı Slobodan Petroviç ile bir araya gelecek. 
   
Rasmussen ve beraberindeki heyet, Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu (EULEX) Şefi Xavier de Marnhac, Uluslararsı Sivil Temsilci (ICO) Pieter Feith ve AB Kosova Özel Temsilcisi Samuel Jbogar ile de görüşecek. 
     
Kosova'da güvenlik, 1999'dan bu yana NATO komutasındaki Uluslararası Barış Gücü KFOR tarafından sağlanıyor. KFOR'un 1999'da 45 bini bulan asker sayısı, ülkenin güvenlik durumuna göre aşamalı olarak azalarak şu anda 5 bine düşürüldü. 
     
Haber Tarihi: 11 Temmuz 2012 Çarşamba 19:16Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/rasmussen-kosovada-130405-haber/