Sudanlı atletlerden sığınma talebi

Sudan Hükümeti, Londra'da, olimpiyatlarda yarışan atletlerinden birinin İngiltere'ye sığınma başvurusunda bulunduğunu yalanladı, farklı bir yarışta mücadele eden 3 atletin sığınma başvurusunda bulunduğunu ise kabul etti.

 

Sudan Büyükelçiliği'nden yapılan ilk açıklamada, Londra'da yarışan bir atletin kaçtığı doğrulandı ancak ikinci bir açıklama yapılarak bu yöndeki haberlerin doğru olmadığı belirtildi.
     
Sığınma başvurusunda bulunan 3 atletin ise Barselona'da yapılan IAAF Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda mücadele ettikleri belirtildi. 
     
Bu sporcuların, bulundukları heyetten ayrıldıkları ve Londra'da bir polis karakolunda ortaya çıkarak sığınma başvurusunda bulundukları belirtildi. 
     
Atletlerin hangi gerekçeyle sığınma başvurusunda bulundukları bilinmezken, olayın, Sudan'da muhaliflere yönelik son haftalarda artan baskıların ardından yaşandığına dikkat çekiliyor. 
Haber Tarihi: 29 Temmuz 2012 Pazar 21:55Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sudanli-atletlerden-siginma-talebi-132270-haber/