Emanet katır tazminatı

Kastamonu'da komşusundan emanet aldığı katırın odun taşırken ölmesi üzerine hakkında tazminat davası açılan Kenan Toklu'nun katırın sahibine bin 450 lira ödemesine karar verildi.

 

Edinilen bilgiye göre, İnebolu ilçesine bağlı Kabalar köyünde oturan Kenan Toklu, 2009 yılında odun taşımak için komşusu Mehmet Kılıç'ın katırını aldı. 
   
Aradan bir hafta geçmesine rağmen katırı geri gelmeyince, komşusunun evine giden Kılıç, katırın odun taşırken rahatsızlanarak öldüğünü öğrendi. Bunun üzerine Kılıç, katırın bedelini Toklu'dan istedi. 
     
İkilinin fiyatta anlaşamaması üzerine Kılıç, komşusu Toklu hakkında tazminat davası açtı. 
     
İnebolu Sulh Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık 3 yıl süren dava sonunda, Toklu'nun, katırın sahibi komşusu Kılıç'a bin 450 lira tazminat ödemesine karar verildi. 
     
Toklu'nun Yargıtay'a yaptığı temyiz başvurusu reddedilince karar kesinleşti. 
     
Mahkemenin Toklu'ya verdiği ceza, vekalet ücreti ve gecikme faiziyle birlikte önce 2 bin 253 liraya, daha sonra da yapılan taksitlendirme nedeniyle 2 bin 650 liraya yükseldi. 
     
Toklu, AA muhabirine, İnebolu İcra Müdürlüğü kanalıyla borcunu taksitler halinde ödemeye başladığını belirterek, katırın zaten yaşlı olduğunu ve ölümünde kendi sorumluluğunun bulunmadığını öne sürdü. 
   
 Katır'ın yolda giderken aniden fenalaşıp öldüğünü ifade eden Toklu, ''Hayvanın ölümünden sonra Mehmet Kılıç'a 800 lira ödemeyi teklif ettim. Ama kabul etmeyerek mahkemeye başvurdu. Mahkemeden tek seferde ödeyemeyeceğim miktarda ceza çıktı. Bana verilen bu ceza doğru değildir. Köyde zorlukla geçinmeye çalışıyorum. Borcumu taksitler halinde ödeyeceğim'' diye konuştu. 
     
Katırın sahibi Mehmet Kılıç da Kenan Toklu'nun katırına aşırı yük yükleyerek ölümüne neden olduğunu savundu. 
     
Haber Tarihi: 02 Ağustos 2012 Perşembe 15:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/emanet-katir-tazminati-132681-haber/