Ziraat Bankası'ndan bono ihracı

Ziraat Bankası 8, 9, 10 Ağustos 2012 tarihlerinde 178 gün vadeli, 700 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ihraç edecek.

 

Banka'dan yapılan açıklamaya göre, ihraç edilecek 700 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu haricinde, talep gelmesi durumunda ek olarak 500 milyon lira nominal değerli banka bonoları da satışa sunulacak. 
     
Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi, benzer vadedeki devlet tahvillerinin bileşik getirisi üzerine yüzde 0,60 olacak. 
     
Bononun minimum satış tutarı, kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda yüz lira nominal değerli olup, minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 5 lira nominal değerde ve katları şeklinde olacak. 
     
İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonosu, ikincil piyasada da alınıp satılabilecek. 
     
-Ziraat Bankası Bonosu/Tahvili- 
     
Açıklamada, ''Düşük faiz ortamında yatırımcılar tarafından alternatif yatırım aracı olarak tercih edilebilen Ziraat Bankası Bonosu/Tahvili, gelir vergisi stopaj oranlarının hazine bonosu ve devlet tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), mevduata göre yüzde 5 oranında vergi avantajı sağlaması, hazine bonosu ve devlet tahvilinin üzerine verilen ek getiri sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme fırsatı sunmaktadır''denildi. 
     
Talep toplama işlemleri, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım şubeleri, Ziraat Bankası ATM'leri, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım internet şubeleri ve ''444 49 79'' no'lu Ziraat Yatırım Danışma Hattı aracılığı ile kabul edilecek. 
Haber Tarihi: 07 Ağustos 2012 Salı 12:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ziraat-bankasindan-bono-ihraci-133170-haber/