Polise ateş açtı: 3 ölü

35 yaşındaki adam, evden tahliye edileceği kararını bildirmek için gelen polise ateş açtı: Biri polis, biri de saldırgan olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti

 

ABD’de bir ay içinde üçüncü silahlı saldırı yaşandı. Teksas A&M Üniversitesi kampusu yakınlarında bir kişi kendisine evinden tahliye edileceğini bildirmek için gelen güvenlik görevlilerine ateş açtı. Olayda biri polis, biri de saldırgan olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti.
 
Polis, saldırganın 35 yaşındaki Thomas Alton Caffall olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, öğlen saatlerinde Brazos ilçesi güvenlik biriminde görevli polis Brian Bachmann, kampus yakınlarında yaşayan Caffall’ın kaldığı yere giderek tahliye tebligatını teslim etti.
 
Caffall’ın, kapısına gelen polislere ve çevredekilere ateş açması üzerine silahlı çatışma yaşandı. Olay sonucunda hem Bachmann hem de Caffall, yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede can verdi.
 
Polis ölen üçüncü kişinin de 43 yaşındaki Chris Northcliff olduğunu bildirdi.
 
Olayda ayrıca üç polis ve 55 yaşındaki bir kadın yaralandı. Polis sözcüsü, Northcliff ve adı açıklanmayan kadının olay sırasında evlerinin dışında olmaları nedeniyle kurşunlara hedef olduklarını söyledi.
 
Caffall’ın kız kardeşi Courtney Clark, ailenin yaşananlardan dolayı şokta olduğunu belirterek, “Dualarımız kurbanların aileleriyle birlikte. Bu tamamen anlamsız bir trajedi” dedi.
 
Saldırı üzerine Teksas A&M Üniversitesi de öğrencilerin ve kampus çalışanlarının bölgeden uzak durmaları yönünde bir uyarı mesajı yayımladı.
Haber Tarihi: 14 Ağustos 2012 Salı 09:07Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/polise-ates-acti-3-olu-133828-haber/