Kesik baş cinayetinin sırrı çözüldü

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde evli ve 2 çocuk annesi, 26 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider'i av tüfeğiyle vurduktan sonra başını kesti

 

Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde bir kadın, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra bıçakla kestiği başını köy meydanına attı. 

Edinilen bilgiye göre, Koruyaka köyünde yaşayan evli ve iki çocuk annesi N.Y. (25), kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin G.'yi (35) konuşmak için köy camisinin arkasında, yıkık haldeki binaya çağırdı. Gider'i burada av tüfeğiyle vuran N.Y, daha sonra Nurettin G.'nin başını kesti. Kesik başı saçlarından tutarak yaklaşık 150 metre ilerideki köy meydanına getiren N.Y, kahvehanede oturanların gözü önünde başı meydana attı. Kadının kesik başla kendilerine doğru geldiğini gören vatandaşlar bu sırada büyük panik yaşadı. 
     
Koruyaka Köyü Muhtarı Yahya Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadının omzunda tüfek ve elinde kesik başla meydana geldiğini gören vatandaşların, ''Elinde kesik baş var'' diyerek bağrıştıklarını anlattı. Telefon hatları çalışmadığı için İlçe Jandarma Komutanlığı'na olaydan ancak iki saat sonra ulaşabildiklerini belirten Yıldırım, bu sırada meydanı kapatarak başı muhafaza altına almaya çalıştıklarını söyledi. 
     
Jandarma ekipleri geldiğinde N.Y'yi evinde yakaladığını vurgulayan Yahya Yıldırım, kadının suçunu kabul ettiğini öğrendiklerini de ifade etti. Yıldırım, N.Y'nin eşinin yaklaşık 6 ay önce çalışmak için Antalya'ya gittiğini, yalnız yaşayan N.Y'nin bu sırada Gider tarafından taciz edildiğini öğrendiklerini kaydetti. 
     
''Tecavüz meselesi olduğu iddia ediliyor''- 
     
Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, N.Y'nin av tüfeğiyle vurduğu Nurettin G.'nin başını bıçakla kestiğini ve köy meydanına attığını bildirdi. Altıntaş, ''Olay adli işlemlerden sonra olay netlik kazanacak. Ancak 6 ay önce bir tecavüz meselesi olduğu iddia ediliyor'' dedi. 
     
Öte yandan evli ve iki çocuk babası Nurettin G.'nin bedeni de ifadeleri doğrultusunda yıkık binada bulundu. Ceset, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. 
     
N.Y'nin Yalvaç Jandarma Komutanlığı'ndaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi. 
Haber Tarihi: 29 Ağustos 2012 Çarşamba 14:27Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kesik-bas-cinayetinin-sirri-cozuldu-135363-haber/