MHP'den AK Parti'ye transfer

Burdur’un Çeltikçi İlçesi'nde MHP’den seçimleri kazanan Belediye Başkanı
Rıza Yanar, ‘demokratik açılım’a destek vermek için MHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçti. Yerel seçimlerde MHP'den Çeltikçi Belediye Başkanı seçilen Rıza Yanar, Burdur Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Ak Parti'ye geçti. Başkan Yanar, Ak Parti'nin misyonunun ve çalışmalarının şahsı ile uyumlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Demokratik açılımı desteklemek amacıyla MHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçtim. Partimizin demokratik açılımını bütün içtenliğimle destekliyorum. Partimizin ve ilçe halkımızın desteği ile Çeltikçi'yi daha verimli ve güzel bir yer haline getireceğime inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Ak Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya, Belediye Başkanı Rıza Yanar’a parti rozetini taktı.

MHP İL BAŞKANI AKTÜRK: İLKESİZLİK

MHP Burdur İl Başkanı Nazif Aktürk, partisinden seçimleri kazanan Çeltikçi Belediye Başkanı Rıza Yanar’ın Ak Parti’ye geçmesini ‘ilkesizlik’ olarak nitelendirdi.

Başkanların hangi partiden seçildiyse siyasete o partiden devam etmesi gerektiğini kaydeden Aktürk, “Bu tür tercihler, iktidardan hizmet almak için yapılan hadiseler ama iktidarın da kendi parti belediyelerine neler verdiğini görüyoruz. Yanar, kökenden gelmiş bir partilimiz değildi. Zaten AKP’ye geçeceğini biliyorduk. Ama tercihini yanlış yapmıştır. MHP üniter devlet yapısını desteklemiştir. AKP’nin tavrı baştan beri belliydi. Başkan yanlış parti seçti” diye konuştu.
 


 

Haber Tarihi: 05 Eylül 2009 Cumartesi 13:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mhpden-ak-partiye-transfer-1376-haber/