Erdoğan Ilıcak'ı neden çizdi?

2007'de AK Parti'den aday olmak istediğini itiraf eden Nazlı Ilıcak, veto edildiğini söyledi.

2007 yılındaki seçimlerde AKP'den milletvekili olmak istediğini itiraf eden Nazlı Ilıcak, Başbakan Erdoğan'ın kendisini veto ettiğini söyledi.

 
Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, 2007 yılındaki seçimlerde AK Parti'den milletvekili olmak istediğini, tabanın buna olumlu yaklaştığını ama Başbakan Erdoğan'ın kendisini istemediği söyledi.
 
Nazlı Ilıcak CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuk oldu. Tayyip Erdoğan'ın vetosuna kırıldığını söyleyen Nazlı Ilıcak, o günleri şöyle anlattı:
 
"Kırıldım. Dedim ki ben Tayyip Erdoğan'ı seviyorum. Arkadaşlarını seviyorum. Bu camiayı seviyorum. Ben bu camiaya ait olmamakla birlikte oraya çok yakın durdum ve birtakım fedakarlıklar yaptım. Milletvekili seçiminde temayül yoklamasında teşkilatta benim lehime görüş belirtmesine rağmen Tayyip Erdoğan beni istemedi.
 Erdoğan'ın beni istememesini şuna bağlıyorum. Beni sorun yaratabilirim diye düşündü. Çünkü ben farklı bir kişiliğim. Çok bağımsızımdır ben. İnancımdan farklı bir çizgide birşeyi empoze edemez."
Haber Tarihi: 18 Eylül 2012 Salı 13:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/erdogan-ilicaki-neden-cizdi-137691-haber/