Türkiye sınırında kolera alarmı

Birleşmiş Milletler, Ortadoğu ve Afrika’daki şiddet ortamından kaçan yüzbinlerce mültecinin sağlıksız koşullarda yaşadığı uyarısında bulundu. Türkiye sınırındaki kamplarda kolera ve sıtma vakaları görüldü.

BM'ye bağlı yardım örgütlerinin hazırladığı rapora göre, gıda ve su problemleri mülteci kamplarının bir çoğunda salgın hastalıklara neden oluyor. Türkiye-Suriye sınırındaki mülteci kamplarında da son dönemde, kolera ve sıtma vakaları görüldü.

 
BM yardım kuruluşlarının hazırladığı rapor, özellikle Ortadoğu ve Afrika'daki şiddetten kaçanların sığındığı kamplar konusunda uyarı yapıyor.
 
Gıda ve su konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle mülteci kamplarının bir çoğunda salgın hastalıklar yayılmaya başladı. Kolera, sıtma ve sarılık gibi salgınlar, yetersiz beslenmeyle birleşerek mültecilerin yaşamını tehdit ediyor.
 
Güney Sudan, Sierra Leone, Libya ve Nijerya gibi Afrika ülkelerindeki birçok kampta ağır kolera salgınları başgöstermiş durumda.
 
Sağlık örgütlerine göre, Türkiye-Suriye sınırındaki mülteci kamplarında da son dönemde, kolera ve sıtma vakaları kaydedildi.
 
SALGIN HASTALIKLARI KONTROL ETMEK ZOR 
Kolera, sıtma, kızamık, menenjit gibi mikrobik hastalıkların, hijyen koşullarının kötü ve temiz suya erişimin kısıtlı olduğu kalabalık kamplarda ölümcül salgınlara yolaçabileceği uyarısı da yapıldı.
 
Yetkililer ise, salgın hastalıkları kontrol altında tutmanın çok zor olduğunu belirtti.

NTV
Haber Tarihi: 24 Eylül 2012 Pazartesi 13:07Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turkiye-sinirinda-kolera-alarmi-138468-haber/