Kırşehir sokaklarında Neşet Ertaş türküleri

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş'ın vefatı dolayısıyla memleketi Kırşehir'de belediye hoparlörinlerden sanatçının türküleri çalınıyor.

Kırşehir'de cenaze töreni nedeniyle kentteki bazı otellerde rezervasyonların dolduğu, tur şirketlerinin cenaze törenine katılacak vatandaşları Kırşehir'e getirmek için çalışma başlattığı öğrenildi. 

     
Belediye de kent merkezinde bulunan hoparlörlerden Neşet Ertaş'ın türkülerini çalıyor, esnaf da iş yerlerinde büyük ustanın türkülerini dinliyor. 
     
Kentte bulunan bir otelin müdürü İbrahim Yaşasın, AA muhabirine, otellerindeki doluluk oranının yüzde yüz olduğunu, otelde misafirlere Neşet Ertaş'a ait türküleri dinlettiklerini ve binanın içini Ertaş'ın fotoğrafları ile donattıkları söyledi. 
     
Bu arada, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül de Neşet Ertaş'ın cenazesinin yarın ikindi vaktinde Ahi Evran-ı Veli Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin planlandığını'' kaydetti. 
Haber Tarihi: 25 Eylül 2012 Salı 15:08Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kirsehir-sokaklarinda-neset-ertas-turkuleri-138663-haber/