Demirel yeniden siyasete dönüyor!

Demirel, ANAP ile DP arasında 31 Ekim'de yapılması planlanan birleşme kongresinin ardından meydanlara inmeye hazırlanıyor.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ANAP ile DP arasında 31 Ekim'de yapılması planlanan birleşme kongresinin ardından meydanlara inmeye hazırlanıyor.

Demirel, 31 Ekim'de yapılacak kongrenin ardından 1 Kasım'dan itibaren "çarıkları giyip" yollara düşecek ve muhalefet bayrağı açacak.

Büyük gün 31 Ekim

Çankaya Köşkü'nden indiği günden itibaren "siyaset üstü" olduğu ve günlük siyasetin içinde olmayacağı mesajları veren Demirel, DP çatısı altında "bütünleşme" için kolları sıvadı. DP ile Anavatan Partisi arasındaki son bütünleşme sürecinde aktif rol oynayan Demirel, iki partinin birleşme kongresini tamamlanmasını bekliyor. Demirel, kendisini Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı gibi makamlara taşıyan Isparta'dan yeniden siyasi mücadele başlatacak.

DP ve ANAP, son dakikada tarihte bir değişiklik olmazsa 31 Ekim'de gerçekleştirilecek bütünleşme kongresi ile biraraya gelecek. Önce ANAP kongresi yapılacak ve ANAP kongresinde "DP'ye katılma" kararı alınacak. Ardından aynı salonda DP kongresi başlayacak ve tüzük değişikliğiyle DP Genel İdare Kurulu 100 kişiye çıkarılacak, 100 üyenin 50'si ise ANAP'lı olacak.

Uzun’a Başkanvekili unvanı

ANAP Genel Başkanı Salih Uzun'a da "Genel Başkanvekili" unvanı verilecek. Bütünleşme kongresinde genel başkan seçimi ise yapılmayacak, DP ve ANAP Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlığında yola devam edecek.

BUGÜN
Haber Tarihi: 05 Eylül 2009 Cumartesi 16:39Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/demirel-yeniden-siyasete-donuyor-1394-haber/