Adana'da uyuşturucu operasyonu

Adana'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 100 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 26 kişiden 17'si tutuklandı.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, organize suç örgütleri ve uyuşturucu madde satıcılarının son dönemlerde, faaliyetlerini kamufle etmek için belirli bölgelerde yaşı küçük çocukları da istismar ederek, terör örgütü mensuplarıyla faaliyet gösterdiklerinin tespit edildiği belirtildi. 
     
Zanlıların faaliyetlerini daha rahat yürütebilmek amacıyla vatandaş ve esnafa da baskı uyguladığının belirlenmesi üzerine Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Özel Harekat Şube müdürlükleri ekiplerinin katılımıyla operasyon düzenlendiği bildirildi. 
     
Operasyonda 26 şüpheli gözaltına alınırken, bazı zanlıların uyuşturucu madde satışının yanı sıra terör örgütü mensupları tarafından organize edilerek polise taşlı ve molotofkokteyli saldırılarda bulunulan birçok yasa dışı eyleme de katıldıkları tespit edildi. 
     
Zanlıların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda satışa hazır uyuşturucu paketleri ile kent merkezi ve Ceyhan ilçesinde toplam 100 kilogram esrar ele geçirildi. 
     
Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 9 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
     
Haber Tarihi: 04 Ekim 2012 Perşembe 18:22Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/adanada-uyusturucu-operasyonu-139837-haber/