Macarlar öyle bir pankart açacak ki!

Türkiye ile Macaristan arasında akşam oynanacak maçta Macar seyirciler ”Biz de Atilla’nın torunlarıyız” pankartı açacak.

Türkiye-Macaristan Parlamentolarası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, akşam oynanacak olan Türkiye-Macaristan maçını AA muhabirine değerlendirdi.

 
Türkiye ile Macaristan’ın dost ülkeler olduğunu ve aralarında ciddi işbirliği bulunduğunu belirten Kavuncu, ”Ancak spor, kardeşlik ve dostlukla birlikte rekabet ve beraberinde başarıyı da getirir. Başarı olmazsa olmaz” dedi.
 
Kavuncu, öncelikle güzel, zevkli ve keyifli maç olmasını arzu ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
 
’Bizim Türkiye olarak bu galibiyete şiddetle ihtiyacımız var. Hem matematiksel olarak puan açısından hem de moral açısından ihtiyacımız var. O yüzden tek arzumuz elbette kazanmak.
 
Türk futbolu bu seneye iyi başlamadı. Uluslararası platformlarda sıkıntılıyız. Belki bireysel olarak yetenekli ve başarılı futbolcularımız var ama sonuçta futbol kolektif oyun, birlikte ve beraber senkronize uygun bir ortamı, frekansı yakalamak gerekiyor. Bizim bir çıkışa ihtiyacımız var. Ümit ederim bugün o çıkış gerçekleşmiş olur. Hem morale hem de puanlara kavuşmuş oluruz.”
 
”Sıkıntılar fırsata dönüşebilir”
 
Kavuncu, ”Sakatlıklarımız var, en son Arda da kadrodan ayrıldı” sözleri üzerine ise ”Kuşkusuz Arda takımın çok önemli bir futbolcusu ama futbol her şeye hazırlıklı olmalı. Mutlaka bunları telafi edici mekanizmaların harekete geçmesi lazım. Ben bunun, Arda’nın arkasında bekleyen futbolcuların kendilerini gösterme anlamında bir fırsat olacağını düşünüyorum. Bazen bu tip sıkıntılar fırsata dönüşebilir” dedi.
 
Macarların özellikle son dönemde Türk kökenli olduklarını ve Türkler’le Orta Asya’dan aynı köklere sahip olduğunu düşündüklerini söyleyen Kavuncu, ”Geçtiğimiz 2 ay içeresinde burada Türk kurultayına katılmıştım, orada bunu görmüştüm. Kendilerini, Atilla’nın torunu olarak değerlendiriyorlar. Bu nedenle de maçta ’Biz de Atilla’nın torunlarıyız’ pankartı açacaklar. Bu, Türkler’e olan yakınlıklarını gösteren bir pankarttır. Biz, bu pankartın sporla birlikte dünya arenasındaki her türlü işbirliğinde, AB ve diğer uluslararası platformlarda da bu birlikteliğin devam etmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kavuncu, maçı izlemek için komşu ülkelerden özellikle Avusturya’dan Türk seyircilerin geldiğini anımsatarak, ”Biz de akşam maçta olacağız ve takımımızı destekleyeceğiz. Elbette dostluk, ama beraberinde rekabet ve futbol heyecanı” dedi.
Haber Tarihi: 16 Ekim 2012 Salı 14:51Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/macarlar-oyle-bir-pankart-acacak-ki-141137-haber/