Savarona’nın fuhuş çetesine ceza yağdı

Fransa’nın Marsilya kentinde görülen duruşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün yatı Savarona’da fuhuş yaptıran çetenin lideri Nahas 8 yıl hapis cezası aldı

 

Atatürk’ün yatı Savarona’da fuhuş partileri düzenleyen çetenin üyeleri, Fransa’nın Marsilya kentinde görülen duruşmada 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Aralarında Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi ile birlikte yakalanarak öldürülen oğlu Mutassım’ın da bulunduğu Ortadoğu’dan zengin adamlara lüks yatlarda fuhuş partileri düzenlediği iddia edilen çetenin 2007 yılında Cannes Film Festivali sırasında da aralarında Savarona’nın da bulunduğu yatlarda fuhuş partileri verdiği ortaya çıkınca bir soruşturma başlatılmıştı.
 
350 bin euro kira
Başlarında bir manken ajansının da sahibi olan Lübnanlı işadamı Elie Nahas’ın bulunduğu çeteden 7 erkek ve bir kadının yargılandığı dava dün sonuçlandı. Davada gıyabında yargılanan 5 kişiden biri olan Nahas’a 8 yıl hapis ve 50 bin euro (117 bin TL) para cezası verildi.
 
Savanora’yı fuhuş partileri için haftası 350 bin euroya kiralayan çete üyelerinden Nahas’ın hesabına çalışan Antoine Medavar, 6 yıl hapse ve 30 bin euro (70 bin TL) tazminata mahkum edildi. gıyabında yargılanan Nahas’ın eski ortağı Charbel Chidiac, 5 yıl hapis ile 20 bin euro (46 bin TL) para cezası aldı. Davalara katılan partilere kadın bulduğunu kabul eden escort kız Sabrina Samari, yine partilere kadın sağlamakla itham edilen modellik ajansı çalışanı Felix Farias ve Lübnanlı bir şoför Antoine El Khoury ise daha hafif cezalar aldı.
 
Savarona’nın yanı sıra fuhuş partilerinde biri Körfez ailesine, diğeri de Kuzey Afrikalı bir devlet adamının çocuklarından birine ait olan iki yatın da sık sık kullanıldığı saptanmıştı. Sorşturma sırasında Nahas’ın, Mutassım’a 2004’te 1.5 milyon dolara yaklaşık 20 modelin katıldığı bir doğumgünü partisi düzenlediği de ortaya çıkarılmıştı.
 
Atatürk hastalığında kullanmıştı
28 Mart 1931’de denize indirildiğinde dünyanın en büyük yatı olan Savarona, Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanlığı yatı. 1938’de İngiliz Kralı VII Edward, Ertuğrul yatında Atatürk’ün konuğu olduğu sırada bacadan dökülen kurumun kralın beyaz kıyafetini kirlettiği için Atatürk yeni bir Cumhurbaşkanlığı yatı araştırılması için emir verdi. Mart 1938’de Southampton’da Savarona’ya Türk bayrağı çekildi. Çok sayıda devlet başkanının ağırlandığı yatı Atatürk hastalığı döneminde de kullandı.

Milliyet
Haber Tarihi: 25 Ekim 2012 Perşembe 11:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/savaronanin-fuhus-cetesine-ceza-yagdi-142023-haber/