Altaylı'dan Başbakan'a jet yanıt

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında sert sözlerle hedef aldığı Fatih Altaylı canlı yayında Başbakan'a yanıt verdi.

 

"Öcalan’ı kutsamak serbest, Cumhuriyet’i kutlamak yasak" başlıklı yazısında alternatif Cumhuriyet kutlamalarını konu alan ve hükümeti eleştiren Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı aynı gün hiç beklemediği bir tepki almıştı. Grup konuşmasında konuşan Başbakan Erdoğan isim vermeden Altaylı’yı hedef aldı. Altaylı da Habertürk ekranlarında canlı yayında kendini savundu.
 
BAŞBAKAN, ALTAYLI’YI YERDEN YERE VURDU: BU NASIL KÖŞE YAZARLIĞIDIR?
 
"Bazı köşe yazarlarına da hayret ediyorum. Onlar da şunu söylüyorlar. Ne olur sanki Ankara’daki yürüyüş serbest bırakılsaydı diyor. Öcalan’ın posterine izin veriliyor da Türk bayrağına ve Atatürk’ün posterine neden izin verilmiyor deniliyor. Yazıklar olsun size. Bu nasıl köşe yazarlığıdır, bu nasıl haddini bilmezliktir. Siz nasıl oluyor da kalkıp burada Türk Bayrağı, Atatürk bunlar engellendi diyebiliyorsunuz? Bugün güvenlik görevlerimizin bölücü başı ve terör örgütünün paçavralarının asılmaması yönünde mücadeleyi görmeyip de bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz."
 
FATİH ALTAYLI’DAN BAŞBAKAN’A CANLI YAYINDA CEVAP GELDİ
 
Haberturk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Fatih Altaylı, Başbakan’ın tepkisini yorumladı, kendini savundu:
 
"Bugünkü yazımın yarattığı rahatsızlığı gazetecilik görevi içinde görüyorum.. Bugün yazdığım yazı herkesi biraz rahatsız etmiş ama biz gazetecilerin işi muhalif olmak değilse de, eleştirel olmaktır. Ben kendimi muhalif bir gazeteci olarak görmüyorum, çünkü gazetecilerin işi muhalefet yapmak değildir. Gazeteci gördüğü yanlışlar karşısında eleştirilerini sakınmamalıdır. Bu yüzden bu yazının yarattığı rahatsızlığı gazetecilik görevi içinde görüyorum. Çünkü bizim işimiz ülkeyi yönetenlere gördüğümüz yanlışları ve bu yanlışların toplum üzerindeki etkilerini yansıtmak.. " 

Medyaradar
Haber Tarihi: 30 Ekim 2012 Salı 22:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/altaylidan-basbakana-jet-yanit-142454-haber/