Arap Birliği, olağanüstü toplanacak

Arap Birliği Dışişleri Bakanları, 12 Kasım'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Bin Cabir Al Sani başkanlığında Kahire'de olağanüstü toplantı düzenleyecek.

 

Arap Birliği Kuveyt Temsilcisi Muhammed el-Ganim yaptığı basın açıklamasında, toplantıda Suriye krizinin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin Moskova ve Pekin ziyaretlerinin değerlendirileceğini belirtti. 
     
İbrahimi'nin toplantıda Suriye krizinin geleceği hakkında rapor sunacağını söyleyen Ganim, İbrahimi'nin Moskova ve Pekin ziyareti izlenimlerini aktaracağını, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonuçlarını anlatacağını kaydetti. 
     
Ganim, toplantının sonunda Suriye krizi konusunda Arap ülkelerinin görüşünü belirten karar çıkmasının planlandığını dile getirdi. 
     
Arap Birliği Dışişleri bakanları tarafından oluşturulan komitede, Arap Birliği, Katar, Mısır, Cezayir ve Sudan yer alıyor. 
Haber Tarihi: 04 Kasım 2012 Pazar 20:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/arap-birligi-olaganustu-toplanacak-142902-haber/