Maliki son kararı verecek

Irak Hükümeti ile bölgesel Kürt yönetimi arasında iki gündür süren müzakerelerde varılan anlaşma metninin Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye gönderildiği bildirildi.

Irak hükümeti ile bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerilimi azaltmak ve sorunlu bölgelere sevk edilen askeri güçlerin geri çekilmesi için Bağdat'ta iki gündür süren müzakereler sonucu hazırlanan anlaşma metninin, Başbakan Maliki'nin onayına sunulduğu belirtildi.

 
Bağdat'ta bölgesel Kürt yönetimi adına askeri toplantılara katılan Binbaşı Halgurd Hikmek Mala Ali, AA muhabirine, anlaşma metninin, Başbakan Maliki'nin onayını beklediğine değinerek, ''Peşmerge ve Irak ordusu arasında gerginliği sona erdiren ve 14 maddeden oluşan anlaşma metnini Başbakan Nuri El Maliki'nin kabul ettiğine dair elimize bilgi ulaşmadı'' dedi.
 
Anlaşma metinin Başbakan Maliki tarafından kabul edilmesi durumunda, Peşmerge Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın Bağdat'a gideceğini dile getiren Ali, ''Maliki'nin sunulan anlaşma maddelerini kabul etmemesi durumunda, herhangi bir sonuç elde etmeden bölgemize geri döneceğiz'' diye konuştu.
 
Halgurd Hikmek Mala Ali, şunları kaydetti:
 
''Anlaşma içerisinde, geçen Temmuz ayında Maliki tarafından kurulan Dicle Operasyon Gücü'nün feshedilmesi var. Bizler Maliki'nin bu maddeyi kabul edip etmeyeceğinden emin değiliz. Bu maddenin anlaşmanın sağlanmasında çok önemli olduğunun farkındayız.'' 
 
Peşmerge ve Irak ordusu temsilcelerincen dün yapılan ortak açıklamada, güvenlik, iletişim ve birlikte çalışmaya dair anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2012 Çarşamba 20:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/maliki-son-karari-verecek-145484-haber/