''En güzel'' kanaryalar seçildi

Antalya'da düzenlenen ve yaklaşık bin 500 kanaryanın yarıştığı ''Irk ve Renk Kuşları Yarışması''nda en güzel kanaryalar seçildi.

 

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonunca, Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki Cam Pramitte, Irk ve Renk Kuşları Yarışması adı ile kanarya güzellik yarışması düzenlendi.
 
Türkiye'nin 50 ilinden 65 kulübe kayıtlı kanarya sahiplerinin katıldığı Irk ve Renk Kuşları Yarışması'na yaklaşık bin 500 kanarya katıldı. Kanaryalar, jüri tarafından bölgesel ırk, renk ve şekil bakımından toplam 11 dalda, 50 kategoride değerlendirildi.
 
İtalyan bir hakemin de görev aldığı yarışmada, kategorilerinde ilk üç sırayı alan kanarya sahipleri altın madalya kazandı. Dereceye girenler Türkiye'yi yurt dışındaki temsil etmeye hakkı elde etti.
 
Yarışlara katılan emekli öğretmen Mehmet Cihanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuşları yarışmaya ilk yuvadan çıktığı andan itibaren hazırladıklarını söyledi.
 
Yetiştiricilerin yavru kuşları 3 aylık olana kadar anne babalarından ders almasınını sağladığını, 3 ayın ardından ise su sesi dinleterek 3 ay ışıksız ortamda eğitim verdiklerini ifade eden Cihanoğlu, ''Her gün belli saatlerde kümese girip performanslarını değerlendiriyor, besliyoruz. Hepsini bir karnesi var. Eğitimlerini, performanslarını karnelerine yazıyoruz. Yarışa çıkan kuşlar hakemin karşısında tüm öğrendiklerini sunmak zorunda'' dedi.
Haber Tarihi: 09 Aralık 2012 Pazar 17:54Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/en-guzel-kanaryalar-secildi-146802-haber/