Gürsel Tekin kan davasını bitirdi

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, memleketi Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Polat Köyü'nde aralarında kan davası bulunan

Süvari ve Mert ailelerini barıştırdı. Polat Köyü Şehit Muhammet Ekinci İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırda iki ailenin sözcüleri birbirleri ile kucaklaşarak aralarındaki kan davasına son verdi.

Gürsel Tekin, "Dilerim bu güzel olay, kan davası güden, husumet yaşayan ailelere örnek teşkil eder, dilerim açılımın konuşulduğu bu günlerde, bu barış olayından birileri ders çıkarır. İki aile gencecik çocukları düşman sahipliğinden kurtarmanın, herkese örnek olacak bir olaya imza atmanın gururunu yaşayacaklar" dedi.

TEKİN KİRVE OLDU
Olayda hayatını kaybeden Battal Süvari'nin kardeşi Mustafa Süvari, "Bu talihsiz olay sonucu ölen kardeşimin eşinin arzusunu da dikkate alarak çocuklarımızı kan davası ortamında yaşatmak istemiyoruz. Bu barışa sebep olan hemşehrimiz ve CHP İstanbul İl Başkanımız Gürsel Tekin'e teşekkür ediyorum. Olayda hayatını kaybeden kardeşimin oğlunun da kirvesi olmasını istiyorum" dedi Tekin ise "Bu görevi şerefle kabul ediyorum" yanıtını verdi.

Ahmet Mert'in kardeşi Muharrem Mert ise, "Bu kötü olay meydana gelmiştir ama bizler çok yakın akrabayız. Birbirlerimizin evlerinde büyümüşüzdür. Bugünden sonra daha önce de olduğu gibi kardeşçe yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Tekin, barıştırılan ailelerle tokalaşarak fotoğraf çektirdi.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Gürsel Tekin, daha sonra Mayıs ayında Bitlis'in Hizan İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aygün Bulut'un Polat Köyü'nde yaşayan annesi Nişan ve babası Tacir Bulut'u evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

OLAY:
2001 yılında çobanlık yapan Battal Süvari ile köy korucusu Ahmet Mert'in aralarında yaşanan tartışma sırasında, Ahmet Mert'in elindeki tüfekte patlayan fişek, çoban Battal Süvari'nin hayatını kaybetmesine sebep olmuş, Ahmet Mert 16 yıl hapse mahkum olmuştu.

Haber Tarihi: 07 Eylül 2009 Pazartesi 07:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gursel-tekin-kan-davasini-bitirdi-1497-haber/