Bozuk çayları paketleyip satmışlar

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, son kullanma tarihi geçmiş çayların ünlü çay markalarının ambalajlarına konularak siparişe göre satıldığı ortaya çıktı.

Operasyonda ünlü markaların ambalajına konulan toz deterjan da ele geçirildi. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından görüntülendi. 

 
İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı ile koordineli olarak 1 ev, 1 depo ve 2 işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. 
 
'5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na ve 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye muhalefet’ ettikleri öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda ilginç bir durum ortaya çıktı. Marketlerde kilogramı 12–13 liradan satılan ünlü markalara ait çayların ambalajlarına son kullanma tarihi geçmiş kilogramı 3 liradan aldıkları çayları koyan ve sahte çayları satın aldığı ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. 
 
Marka taklidi çay ve temizlik ürünlerinin satışının yapıldığını belirleyen polis, 1092 adet çay paketleme işinde kullanılan marka taklidi çay ambalajı, 56 kilo marka taklidi makine tuzu, 48 kilo kilogram marka taklidi toz deterjan, 90 adet 1 kiloluk marka taklidi paket çay, 214 adet marka taklidi boş deterjan poşeti, 110 adet marka taklidi deterjan ölçek kabı ele geçirdi. Ünlü markalara ait ambalajları da İstanbul'dan aldığı belirtilen zanlının, deterjan ölçek kabının içerisine Türk bayrağı kabartması yaptırması dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çay kutularının üzerindeki markaya ait Türkiye haritasında Marmara Denizi'nin olmaması da gözden kaçmadı. Sahtecilerin, aynı barkod numarasını tüm ambalajlara yapıştırdıkları tespit edildi. 
 
Öte yandan Güvenlik Şubesi ekiplerinin ünlü bir markanın taklit ürünlerine yönelik operasyonunda ise 1 kişi yakalandı. Zanlıların, piyasaya sürülen ve marka taklidi olduğu oldukça zor anlaşılan marka taklidi eşofman, çanta, cüzdan, pantolon gibi ürünleri sattıkları belirlendi. Ünlü bir markaya ait çantanın piyasada gerçeği 900 liradan satılırken aynı markanın sahtesinin bile 700 liradan satıldığı ileri sürüldü. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 100 bin TL olan toplam bin 888 adet marka taklidi ürün elde edildi. Gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CİHAN
Haber Tarihi: 31 Aralık 2012 Pazartesi 18:21Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bozuk-caylari-paketleyip-satmislar-149906-haber/